Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL ei hankikaan uusia lähijunia tänä vuonna – Tässä syy

Helsingin seudun liikenne (HSL) ei aloitakaan uusien lähijunien hankintaa tänä vuonna. Koronan aiheuttama etätöiden lisääntyminen on vähentänyt matkustajia lähijunissa. Sen vuoksi HSL ei pysty tarpeeksi luotettavasti arvioimaan uusien junien tarvetta, kertoo HSL tiedotteessaan.

Alunperin HSL:n hallituksen piti päättää hankinnan käynnistymisestä tänä syksynä.

– Pystymme arvioimaan junien tarpeen ja hankinta-aikataulun riittävän tarkasti siinä vaiheessa, kun pandemian aiheuttamat muutokset matkustamiseen tasaantuvat, sanoo tiedotteessa osastonjohtaja Tero Anttila HSL:stä.

Jos junaliikenteen matkustajamäärät kasvavat odotettua nopeammin, HSL kertoo voivansa varautua siihen ilman uuden kaluston hankintaa tiettyyn pisteeseen asti.

– Kun Sm5-junien alkusarjan peruskorjaukset alkavat näillä näkymin 2020-luvun puolivälissä, on niihin mahdollista rakentaa korjausten yhteydessä lisäpaikkoja, Anttila kertoo.

Hänen mukaansa muita keinoja vastata matkustajamäärien kasvuun ovat esimerkiksi junien käytön tehostaminen ja liikenteen sujuvoittaminen.

Uuden junakaluston hankintaan liittyy myös se, missä uusien junien ensimmäinen kunnossapitovarikko sijaitsee ja koska se rakennetaan. Näistä asioista ei ole vielä tehty päätöksiä.

Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy toteuttaa varikot. Se myös johtaa varikkoratkaisun valmistelua.