Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älä anna lapselle tätä patukkaa, syynä homemyrkky

Osassa Ella’s Kitchen -merkkistä lasten kaurapatukkaa on havaittu homemyrkkyä. Sen määrä patukassa ei kuitenkaan aiheuta akuuttia vaaraa terveydelle.

Luomu mansikka-omena kaurapatukka, jonka parasta ennen päivämäärä on 14.3.2022, on vedetty hometoksiinin vuoksi pois myynnistä.

Tämän erän tuotteita on ollut myynnissä S-ryhmän, K-ryhmän ja Kärkkäisen kaupoissa.

Lejos Oy tekee tämän takaisinvedon, koska osassa erän tuotteita on havaittu okratoksiini A:ta yli EU-lainsäädännössä sallitun rajan.

Ruokaviraston sivuilla kerrotaan, että patukasta löytynyt määrä ei aiheuta akuuttia terveysvaaraa. Pidempiaikainen altistuminen suurille pitoisuuksille saattaa aiheuttaa haittavaikutuksia.

Okratoksiini A:ta voi muodostua kuivattuihin hedelmiin ja viljoihin varastoinnin aikana. Kosteissa ja lämpimissä olosuhteissa tietyntyyppiset homeet voivat lisääntyä myös viljelyn aikana ja tuottaa toksiineja.

Lejospyytää kuluttajia, jotka ovat ostaneet myynnistä pois vedettävää tuotetta, olemaan yhteydessä yrityksen asiakaspalveluun.