Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Taksikuski kosketteli naisasiakasta ja veloitti matkasta huomattavasti enemmän kuin oli sovittu – toinen uhri hyppäsi liikkuvasta autosta

Taksinkuljettajiin liittyviä seksirikosepäilyitä on edelleen tullut ilmi pikkujoulukaudella.

Esimerkiksi lauantaiyönä 27. marraskuuta tuli ilmi kaksi tilannetta, joissa taksikuskien epäillään ahdistelleen naismatkustajia seksuaalisesti.

Taksikuskit yhä useammin epäiltyinä seksuaalirikoksista – noin 30-vuotiaan kuljettajan epäillään raiskanneen naisen taksimatkan jälkeen

Ensimmäisessä tapauksessa asianomistaja oli ottanut taksin päärautatieaseman kupeesta. Kesken matkan kuski oli alkanut kosketella häntä sopimattomasti. Nainen pelästyi ja hyppäsi ulos liikkuvasta autosta. Hän selvisi tilanteesta vähin fyysisin vammoin.

Toisessa tilanteessa kuski oli niin ikään kosketellut asianomistajaa sopimattomasti taksikyydin aikana. Lopuksi hän oli veloittanut kyydistä huomattavasti suuremman hinnan kuin oli aiemmin sovittu.

– On tärkeää, että epäillyistä seksuaalirikoksista tehdään ilmoitus poliisille. Parhaimmillaan rikosilmoitus epäillystä rikoksesta auttaa estämään uusia vastaavia tapauksia, kertoo tiedotteessa rikostarkastaja Jari Koski.

Helsingin poliisi tiedotti taksimatkoihin liittyvien seksuaalirikosten määrän rajusta kasvusta marraskuun loppupuolella.

Helsingin Rautatieasemalla päivystänyt taksi kyni naiselta rahat – maksaisitko näin paljon 21 minuutin matkasta?

Taksia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kyseessä on tunnettu yritys. Esimerkiksi puhelinsovelluksilla tilattavat taksit ovat suhteellisen helppo jäljittää myöhemmin, jos tarve vaatii.

– Riski joutua rikoksen uhriksi kasvaa, jos kuski vaikuttaa epämääräiseltä. Varoitusmerkkinä voi pitää esimerkiksi sitä, jos kuski houkuttelee kyytiin ilmaisilla päihteillä tai tarjoaa maksutonta matkaa, sanoo Koski.

Laki edellyttää, että taksissa on nähtävillä taksiluvanhaltijan nimi ja yhteystiedot, kuljettajan nimi ja hintatiedot.

Poliisi muistuttaa, että suurin osa taksikuskeista ja -yrityksistä toimii asiallisesti ja turvallisesti.

Taksiraiskaaja vaani yksin liikkuneita naisia Helsingissä – Iida Ketola kertoo järkyttävästä kokemuksestaan IS:lle: "Kun sain tietää tekijän jääneen kiinni, itkin kolme päivää"

Vain 40 % takseista täytti lain määräykset viranomaisten tehoiskussa Helsingissä: Puutteellisia hintatietoja, anonyymi kuljettaja, jopa katsastamaton auto

"Eihän tätä kehtaa edes ääneen lukea" – Raiskauksen uhreja auttava järjestö kritisoi hallituksen esitystä uudeksi seksuaalirikoslaiksi: nämä ovat erityisen ongelmalliset kohdat

Taksikuski Seppo, 73, kummastelee helsinkiläisten ajotapoja – ”Ratin takana syödään hampurilaista ja vedellään silmiin maskaraa..."

Taksikuski etsi yksin liikkuvia naisia uhreiksi suunnitelmallisesti, eikä vienytkään pyydettyyn osoitteeseen – epäillään useista raiskauksista