Vuosaaren kirkkoherra seurakuntien säästöistä: "Hätäjarrua ei tarvittaisi – säästötarpeen mittaluokka arvioitu väärin"

Vuosaaren seurakunnan Katukappeli Columbuksessa on Helsingin ensimmäinen kauppakeskuskappeli. Se avattiin kauppakeskuksen valmistuessa 1996.

Nyt määrärahojen huvetessa seurakuntayhtymä esittää kappelista luopumista ja toimintojen keskittämistä kirkolle. Luopua pitäisi myös Merirasti-kappelista.

– Seurakuntaneuvosto vastustaa tiloista luopumista. Olen ollut täällä kirkkoherrana vuodesta 2010, ja olemme sinä aikana joutuneet luopumaan jo viidestä tilasta, kirkkoherra Jussi Mäkelä huokaisee.

– Myös Katukappeliin on siirretty toimintoja jo luovutuista tiloista.

Kirkko aikoo jättää Helsingin ostosparatiisit – jäsenkato pakottaa tinkimään tiloista ja henkilökunnasta

Columbuksen 30 hengen tilassa on iltakirkkojen ja Majakkailtojen lisäksi pidetty rukous-, lähetys- ja laulupiirejä sekä lapsikuoroa ja Alfa-kursseja. Kasteita ja vihkimisiä ei ole ollut kovin paljon.

– Merkittävintä on silti ollut se, että vapaaehtoiset ovat pitäneet kappelia auki hiljentymistä ja kohtaamisia varten maanantaista lauantaihin.

Merirasti-kappeli on myös elintärkeä seurakunnalle, etenkin kun sen on tarkoitus olla väistötilana kirkon mennessä remonttiin 2024.

Kauppatieteiden kandidaatinkin tutkinnon suorittanut kirkkoherra laskeskelee, että koko yhtymän kirkollisverokertymä vähenee tuoreen ennusteen mukaan vuoteen 2029 vain 1,6 miljoonaa euroa, kun taas yhtymä vähentäisi määrärahoja jopa 18,4 miljoonaa.

– Ehdotettu säästötahti on liian kova. Näin koville leikkauksille ei vielä olisi tarvetta. Jos esitys hyväksytään, Helsingistä vähennetään satoja työntekijöitä 2029 mennessä.

Vuosaaren seurakunnan osalta se merkitsisi neljän työntekijän vähentämistä 40:stä.

Suorat sanat Elokapinasta ja cancel-kulttuurista – Munkan ja Haagan kirkkoherrat pyörittävät omaa puheohjelmaa, eivätkä kaihda arkojakaan aiheita

Hukkaako kirkko arvokkaan työnsä hiljaiseloon ja joutuu siksi leikkaamaan rajusti?

Kallion kirkon torni halutaan avata yleisölle – Kuvat: Näin mahtavat maisemat sieltä näkyvät

Kuusi kirkkoa joutui liipasimelle Helsingissä: Kalliossa erityisen vaikea tilanne - syynä seurakuntien talousvaikeudet

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut