Perutuista pikkujouluista yli jäämässä ollut ruoka lahjoitettiin helsinkiläiseen leipäjonoon – kaikki meni hetkessä, toiminnanjohtaja toivoo muidenkin ravintoloiden ottavan mallia: "Täällä on ottajia"

Ruoka: Jos koronatilanne karkottaa asiakkaita ravintoloista, ei ruokaa ole pakko heittää hukkaan. Kaikenlaiset lahjoitukset otetaan leipäjonossa ilolla vastaan.

Helsinkiläinen ravintoloitsija Richard McCormick päätti marraskuussa lahjoittaa koronatilanteen vuoksi käyttämättä jääneitä ruoka-aineita Myllypuron leipäjonon asiakkaille.

Ravintolan peruutetuista pikkujouluista kertynyt lahjoitus tuli Myllypurossa niin tarpeeseen, että se jaettiin ruokakassien muodossa ruoanhakijoille saman tien.

– Heltti Oy pyysi meitä lahjoittamaan näitä ravintolaan jo tilattuja ruoka-aineita hyväntekeväisyyteen, ja minusta se oli hieno idea. Lähdimme ilman muuta mukaan, McCormick kertoo.

Heltti on terveyspalveluyritys, joka haluaa kehittää työntekijöiden henkistä hyvinvointia ja työterveyttä.

Ravintolan lahjoittama hävikkiruokaerä oli kooltaan noin 30–40 kiloa ja se sisälsi muun muassa kanaa, tofua, perunoita, avokadoja, tahinia, nuudeleita ja tuoreita kasviksia.

Ruokaerä otettiin Myllypurossa mielihyvin vastaan.

– Jokainen tällainen lahjoitus tulee meille todella tarpeeseen. Ruoka-apua jaetaan kolme kertaa viikossa ja hakijoita on joka kerta noin 1 000–1 400 henkeä, kertoo Myllypuron elintarvikeapu ry:n toiminnanjohtaja Sinikka Backman.

– Toivottavasti monet muutkin ravintolat voisivat lahjoittaa meille hävikkiruokaansa, täällä sille on ottajia.

Backmanin mukaan korona-aika on tuonut leipäjonoon vaihtuvuutta.

– Nyt täällä näkyy uusia kasvoja, sillä myös lapsiperheitä on nyt tullut paljon asiakkaiksi.

– Toisaalta paljon vanhuksia on hävinnyt kokonaan ruoka-avun piiristä. Saattaa olla jopa niin, että he eivät koronan pelossa uskalla tulla hakemaan edes ruokaa, Backman pahoittelee.

Vaikka Helsinginkadulla sijaitseva Hurstin Valinta on tehnyt valtavan työmäärän vähäosaisten ruokkimiseksi, sillä ja Myllypuron elintarvikeavulla riittää yhä tehtävää.

– Molemmilla on omat käyttäjäkuntansa. Tiedän, että apua tarvitsevista moni hakee ruoka-apua kummastakin paikasta, Backman pohtii.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut