Kaupunki aikoo uudistaa 1920-luvulta olevan Helsingin vanhimman uimahallin – käyttäjät toivovat "aikuisen tunnelman" säilyvän: "Ei mitään perheiden vesileikkipaikkaa"

Historiallinen Yrjönkadun uimahalli uudistuu. Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalta kerrotaan, että 1920-luvulla rakennettu uusklassinen halli tarvitsee peruskorjauksen ja sen yhteydessä palveluita tullaan kehittämään entistä ”asiakaslähtöisemmiksi”.

Tarkoittaako se, että alastonuinnista tunnetun Yrjönkadun kohdalla tullaan harkitsemaan uimapukujen käyttöä ja mahdollisesti sekavuoroja?

– Tässä tarveselvityksen vaiheessa, samalla kun kerätään ideoita sekä haetaan yhteiskehittämistä, emme lukitse vielä mitään vaihtoehtoja pois, vastaa yksikön päällikkö Jyrki Inkinen.

Kaupunkilaiset voivat kertoa mielipiteitään hallista ja sen tulevaisuudesta 12. tammikuuta saakka Kerrokantasi.hel.fi -palvelussa.

Inkisen mukaan tarkoitus on kehittää tilojen monikäyttöisyyttä takaisin ”monen palvelun talon” suuntaan lisäämällä muun muassa ryhmäliikuntamahdollisuuksia. Yrjönkadun hallin yhteydessä sijaitsi aikoinaan jopa tanssiravintola.

Kerrokantasi-sivustolla usea käyttäjä toivoo, että hallin aikuismainen, hiljainen ja rauhallinen tunnelma säilytetään.

– Mitään perheiden vesileikkipaikkaa hallista ei voi kokonsa vuoksi tehdä, yksi tähdentää.

Toinen toivoo myös vesijumppametelin ja "ohjaajan kailotuksen" loppuvan arvokkaasta miljööstä.

Myös alastonuinnin halutaan jatkuvan. Joillekin sopisi vaikkapa sekavuorot, toiset taas eivät halua, että vastakkainen sukupuoli on uintivuorolla läsnä edes työtehtävissä.

– Miksi vastakkainen sukupuoli on uimavalvojana/siivoojana alastomien keskellä, kysyy yksi kommentoija.

Toinen kertoo käyneensä "Yrjiksellä" jo 20 vuotta ja sanoo, että uimapuvun käyttö hallissa lisääntyi selvästi sen jälkeen, kun miesvalvojat alkoivat valvoa naisten vuoroa.

Kaupungin mukaan Yrjönkadun hallissa vierailee sen kompaktista koosta huolimatta päivttäin 300–800 asiakasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut