Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin koronakartta hehkuu nyt tulipunaisena – uusin tilasto: näillä asuinalueilla suurimmat luvut

Koronavirustartunnat kasvavat Helsingissä uusilla alueilla. Suuria ilmaantuvuuslukuja on Kaakkois-Helsingin lisäksi yhä enemmän pohjoisessa Helsingissä. Myös lännessä on korkeita lukuja.

Suhteellisesti eniten koronatartuntoja on Pohjois-Helsingin Tuomarinkylässä, jossa ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on 1526. Tammisalossa luku on 1052.

Helsingin keskiviikkona julkaisemassa koronakartassa tummimmalla värillä on merkitty myös Tapanila (788), Laajasalo (726), Lauttasaari (718), Kaitalahti (709), Etelä-Laajasalo (698), Puistola (677), Malmi (542), Jakomäki (540) ja Kalasatama (508).

Kappalemääräisesti tartuntoja oli eniten Kontulassa 129 kappaletta sekä Lauttasaaressa 115 ja Etelä-Vuosaaressa 102.

Kivihaka oli ainoa paikka, jossa ei todettu yhtään tartuntaa kuluneen 14 vuorokauden aikana.

Kivihaan jälkeen ilmantuvuus oli pienintä Östersundomissa, Munkkivuoressa, Metsälässä, Toukolassa, Kaartinkaupungissa ja Kaivopuistossa. Edellä mainituissa paikoissa ilmaantuvuusluku oli välillä 110–179.

Koronapassin käyttö laajenee Helsingissä lauantaina 4. joulukuuta. Se tulee käyttöön kaikissa Helsingin kaupungin yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloista.

Esimerkiksi sisäliikuntapaikat, kulttuurikeskukset ja kaupungin museot, kuten HAM Helsingin taidemuseo, Helsingin kaupunginmuseo ja Ruiskumestarin talo, ottavat koronapassin käyttöön. Koronapassia tullaan edellyttämään vuoden loppuun asti. Urheiluhallien toiminnassa koronapassi otetaan käyttöön tiistaina 7. joulukuuta.

Koronapassia ei oteta käyttöön esimerkiksi kirjastoissa tai nuorisopalveluiden tiloissa.

Kaupunki muistuttaa, että koronapassia ei voisi edellyttää myöskään apteekissa, vähittäiskaupassa, huoltoasemilla tai posteissa.

Juttua muokattu 3.12. Klo 16.41. 7.12.on tiistai, ei maanantai.