Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Pörssisähkö on nyt ennätyskallista – "Ei kannata laittaa sähkökiuasta lämpiämään"

Sähkön pörssihinta kohosi uuteen ennätykseen Suomessa ja Baltiassa tänä aamuna kello kahdeksan, Yle uutisoi.

Ylen uutisessa kerrotaan, että Nordpoolin mukaan päivän keskihinta on 469 euroa megawattitunnilta ja tämä keskihinta on tiistaina korkein koko Euroopassa.

Nordpool on Euronextin sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden kantaverkkoyhtiöiden yhdessä omistama sähköpörssi.

– Jos on pörssisähköön sidottu sähkösopimus, ei kannata laittaa sähkökiuasta lämpiämään kalleimmilla tunneilla, Fingridin erikoisasiantuntija Jussi Huttunen kertoo Ylen haastattelussa.

Suomen sähkönsiirron kantaverkkoa kehittävä ja ylläpitävä Fingrid arvioi tiedotteessaan, että sähkön riittävyyden suhteen ei ole odotettavissa ongelmia tulevana talvena.

– Viime aikoina koko Euroopassa nähty sähkön hintatason nousu ei suoraan vaikuta sähkön riittävyyteen, mutta hinnat voivat hetkellisesti nousta voimakkaasti, Fingridin johtaja ja sähköjärjestelmän toiminnan asiantuntija Reima Päivinen arvioi.

– Tarvittaessa hyödynnämme häiriötilanteisiin varattuja reservejä sähkön riittävyyden varmistamiseksi, Päivinen jatkaa Fingridin tiedotteessa.

Hinnat voivat hetkellisesti nousta voimakkaasti.

Reima Päivinen