Ulkona kävellyttä 20-vuotiasta miestä ammuttiin keskellä päivää Helsingissä – Poliisi sai valmiiksi esitutkinnan: ainakin yksi sivullinen oli vaarassa

Nuori mies joutui luotisateeseen lokakuussa Itä-Helsingissä keskellä päivää.

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan epäillystä murhan yrityksestä, joka tapahtui Kurkimäessä tiistaina 5. lokakuuta 2021.

Hätäkeskukseen tehtiin useita ilmoituksia epäilyttävistä tapahtumista Karpalokujan ja Karpalopolun tienoilla 5. lokakuuta. Alueella oli muun muassa kuultu laukauksen ääniä. Tapahtuma-aika oli noin kello 12.30.

Alueelle saapunut poliisipartio löysi noin 20-vuotiaan miespuolisen uhrin leikkipuistosta. Hänellä oli kehossaan ampumahaava ja muita lievempiä vammoja. Paikalle kutsuttiin lukuisia poliisipartioita.

– Esitutkinnassa kävi ilmi, että asianomistaja oli kävelemässä Kurkimäen alueella, kun kaksi miestä oli käynyt hänen kimppuunsa. Uhria kohti oli ammuttu useita laukauksia ja häntä oli lyöty teräaseella. Laukauksista yksi oli osunut uhriin, ja tutkinnassa selvisi, että vaara-alueella oli ollut ainakin yksi sivullinen henkilö, kertoo tiedotteessa rikostarkastaja Jari Koski.

Poliisi epäilee, että uhrin kimppuun kävivät 24- ja 25-vuotiaat miehet. Asianomistaja sai tilanteessa hengenvaarallisen vamman. Hänet vietiin myöhemmin sairaalaan saamaan hoitoa.

Esitutkinnassa selvisi, että epäillyt tunkeutuivat kahden sivullisen henkilön kotiin noin puoli tuntia ennen ampumista. Miesten epäillään uhanneen toista asukasta ampuma-aseella.

– Epäilemme, että miehet etsivät uhria asunnosta. Uhrin etsintää oli tehostettu uhkaamalla sivullisia henkilöitä aseella, sanoo rikostarkastaja Koski.

Poliisi otti murhan yrityksen jälkeen nopeasti kiinni 14 henkilöä, joiden epäiltiin liittyvän tapahtumiin. Pian selvisi, että heillä ei ollut tekemistä epäillyn murhan yrityksen kanssa.

– Näiltä henkilöiltä takavarikoitiin kiinniottojen yhteydessä veitsi, luotiliivit, kommandopipoja, marihuanaa ja ekstaasitabletteja, sanoo rikostarkastaja Koski.

Myöhemmin poliisi otti kiinni epäillyt parikymppiset miehet. Esitutkinnassa selvisi, että heitä oli syytä epäillä murhan yrityksestä. Heiltä takavarikoitiin 22 kaliiperin pistooli.

Tapausta tutkittiin murhan yrityksen lisäksi törkeänä kotirauhan rikkomisena, ampuma-aserikoksena, vaaran aiheuttamisena ja laittomana uhkauksena.

Juttukokonaisuuteen liittyy myös 30. syyskuuta 2021 tapahtunut pahoinpitely. Toisen murhan yrityksestä epäillyn miehen epäillään pahoinpidelleen asianomistajan Kontulan ostoskeskuksella. Häntä lyötiin muun muassa teleskooppipatukalla. Poliisi takavarikoi kyseisen välineen.

Kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan viimeistään keskiviikkona 8. joulukuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut