Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Pyydän anteeksi ilman muuta", sanoi Sanna Marin tiedotustilaisuudessa – selvitti myös mitä viestejä saa älykelloonsa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) piti keskiviikkoiltapäivällä tiedotustilaisuuden liittyen baarikohuunsa viikonloppuna. Seiska-lehti julkaisi vielä äskettäin videon Marinista tanssimasta helsinkiläisen yökerhon täpötäydellä tanssilattialla kello 2.50 aamuyöllä.

Keskiviikkona Marin asteli median eteen reippaana ja varsin pirteän oloisena. Vastaukset noudattelivat hyvin pitkälti niitä, jotka on julkisuudessa eri medioissa jo kerrottu.

Marin oli saanut kuulla ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) koronatartunnasta lauantai-iltana ja lähtenyt silti viettämään iltaa.

Marin on kertonut toimineensa illanviettoon lähtiessään lauantaina saamansa ohjeen mukaan, joka puolestaan noudatti THL:n ohjeistusta tuplarokotetuille altistuneille. Vaikka myöhemmin Marinin valtioneuvoston virkapuhelimeen oli tullut uusi ohjeistus tekstiviestein, ei Marin ollut niitä nähnyt, koska ei ollut tuota puhelinta ottanut mukaan.

Marin myönsi jälleen tiedotustilaisuudessa, että hänen olisi pitänyt varmentaa saamansa ensiohjeistus paremmin, sekä käyttää omaa harkintaa enemmän.

– Minun olisi pitänyt käyttää parempaa harkintaa ja varmuuden vuoksi olla menemättä, Marin totesi.

Median edustajat kysyivät Marinilta myös, pyytääkö tämä anteeksi.

– Pyydän anteeksi ilman muuta omaa käytöstäni, totesi pääministeri.

Seniorit eivät niele boomeri-nimittelyä – Raili, 75: "Vanhusten mollaus ahdistaa nyt monia"

Lisäksi tiedotustilaisuudessa puhutti Seiskan yökerhovideolla Marinin ranteessa näkyvä Applen älykello. Älykello pystyy välittämään myös viestejä ja puheluita.

– VN-Tike-viestit tulleet valtioneuvoston puhelimeen, joka ei ollut mukana, eduskunnan puhelimessa ja älykellossani on yhteys, selvitti Marin.

Marin sanoi myös, että on yleisesti tiedossa, että hänet saa aina kiinni eduskunnan puhelimesta.

Marinilta kysyttiin myös valtiosihteeri Henrik Haapajärvelle mahdollisesti koituvista seurauksista. Haapajärvi oli se henkilö, jolta Marin sai ensimmäisen ohjeen, että erityistoimenpiteitä ei tarvita.

Marin rauhoitteli median edessä, että mitään vastuunkantajaa asiassa ei muualta etsitä.

– Itse vastaan omasta toiminnastani.

THL:n sivuilta löytyy ohjeistus kaksi rokotusta saaneelle koronalle altistuneelle. Karanteeniin ei tuplarokotettu joudu, ellei tartuntalääkäri perustellusta syystä päätä toisin. Jos altistuu koronalle ja saa oireita, on rokotetunkin syytä mennä testiin.

– Suosittelemme vahvasti, että vältät vapaaehtoisesti kontakteja muihin kuin samassa asunnossa asuviin, kun odotat koronatestiin pääsyä ja koronatestin tulosta, jatkuu ohje.

Näissä ravintoloissa olet voinut altistua koronalle Helsingissä – listalla suosittuja yökerhoja ja useita Kallion baareja

USU-gallup: Kohut eivät ole horjuttaneet Sanna Marinin suosiota puoluejohtajana

Ministerit maksoivat palkastaan veroa melkein puolet – Näin hallitus tienasi viime vuonna

USU-gallup: Sanna Marin on suomalaisten mielestä vuosituhannen paras pääministeri – muut jäävät kauas taakse

Täällä kuntoilee politiikan kärkikaarti – urheilevista valtionpäämiehistä Kekkonen oli aivan oma lukunsa rappuhyppelyineen