Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronanyrkin suositukset ja rokotusväli muuttuvat pk-seudulla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että myös yksityistilaisuuksissa noudatetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) viime viikolla tekemää päätöstä yleisötilaisuuksien rajoituksista. Alueella tulisi välttää sisätiloissa järjestettäviä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia tai järjestämään ne tilassa, jossa osallistujilta voidaan edellyttää koronapassia.

Koronanyrkki perustelee päätöstään tartuntojen ilmaantuvuuden ja sairaanhoidon tarpeen korkealla tasolla koko alueella. Ryhmän mukaan rajoitukset ja suositukset ovat välttämättömiä epidemian hillitsemiseksi.

Kolmansien rokotusten antamisessa pääkaupunkiseudulla siirrytään tiedotteen mukaan viiden kuukauden rokotusväliin. Se tehdään porrastetusti sitä mukaa, kun rokottamisen kapasiteettia eri kunnissa on saatu lisättyä.

Kolmannen rokotteen voi saada vain ajanvarauksella. Ajanvarauksen avautuminen voi tiedotteen mukaan vaihdella kuntakohtaisesti.

Nyt kolmannen rokotusannoksen voi saada aikaisintaan 5,5 kuukauden jälkeen toisesta annoksesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositteli viime viikolla, että kolmansia koronarokoteannoksia aletaan tarjota 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Lisäksi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut, että yksityisen työterveyshuollon laaja mukaantulo kansalaisten rokottamiseen tulee mahdolliseksi. Tämä koskee niin ensimmäisiä, toisia kuin kolmansia rokotteita. Asia on parhaillaan valmistelussa.

Tämä toiminta tulee perustumaan erilliseen yhteistyösopimukseen. Yhteistyösopimusta tullaan tiedotteen mukaan tarjoamaan kaikille halukkaille yksityisiä työterveyspalveluja tuottaville toimijoille.