Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävitkö koronatestissä yksityisellä? Tällaista rahasummaa voit hakea – Huomioi kuitenkin, ettei jokaista testiä korvata

Kela korvaa yksityisessä terveydenhuollossa tehtävän koronatestin kustannuksia. Korvausta maksetaan korotettuna ensi kesäkuun loppuun asti. Korvaus on siihen saakka 100 euroa. Ilman korotusta korvausta saisi 56 euroa, kertoo Kela tiedotteessaan.

Korvauksen saaminen edellyttää yksityislääkärin määräystä. Kela ei korvaa tutkimusta, jos testi tehdään seulontatarkoituksessa esimerkiksi matkustamisen, työtehtävien, tapahtumaan osallistumisen tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Koronavirustestit korvataan sairaanhoitovakuutuksesta kuten muutkin yksityisen terveydenhuollon palvelut. Asiakas saa koronatestistä korvauksen suoraan maksun yhteydessä, jos palveluntuottajalla on suorakorvaussopimus Kelan kanssa.

Testin voi halutessaan maksaa myös kokonaan itse. Maksusta voi hakea jälkikäteen korvausta Kelasta.

Myös työnantajan maksama koronavirustutkimus korvataan sairaanhoitovakuutuksesta.

Kela-korvauksella halutaan lisätä asiakkaan mahdollisuutta valita testipaikaksi yksityinen terveydenhuollon palveluntuottaja julkisen terveydenhuollon sijaan. Tavoitteena on myös helpottaa työnantajien mahdollisuuksia tarjota koronavirustestejä työntekijöilleen.