Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin keskustan palvelutaso ihmetyttää espoolaista veronmaksajaa – "Lähdin paluumatkalle kello 23.30"

Pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen taso kummastuttaa. Länsiväylä-lehteen mielipidepalstalle kirjoittanut nimimerkki "espoolainen veronmaksaja" ihmettelee yhteyksien heikkoutta.

Hän kertoo törmänneensä puutteelliseksi kokemaansa palvelutasoon äskettäin oltuaan pitkästä aikaa Helsingin keskustassa arki-iltana.

– Lähdin paluumatkalle Espooseen noin kello 23.30. Oletin, että suurella rahalla rakennettu metro kulkisi vielä ainakin puoleenyöhön.

Saavuttuaan metroasemalle Kamppiin hänelle kävi kuitenkin ilmi, että länteen metroliikennettä ei enää ollut. Itään olisi kyllä päässyt.

– Tarkistin asian paikalla olleelta vartijalta. Hän tuntui antavan samaa liikenneneuvontaa myös muutamalle muulle metrolaiturille eksyneelle.

Tässä vaiheessa kirjoittaja kertoo punninneensa eri vaihtoehtoja.

– Vaihtoehtoni julkisen liikenteen osalta olivat juna, jolla matka-aika olisi noin 30–40 minuuttia ja jota en koe turvalliseksi, tai bussi, jolloin matka-ajan kesto olisi yli tunnin.

– Junan lähtöön oli noin puoli tuntia ja bussin 40 minuuttia, joten päätin ottaa taksin, koska automatka kestää noin 20 minuuttia.

Taksilla kirjoittaja pääsi nopeasti kotiin, mutta osoittautui, että aika oli rahaa: 17,5 kilometrin taksimatka tuli maksamaan 46,50 euroa.

Hinta tuntui kirjoittajasta kovalta.

– Lentäen pääsisi Berliiniin 39 eurolla tai Amsterdamiin 49 eurolla, hän vertaa.

Kirjoittaja kertoo maksavansa tällä hetkellä veroja noin 40 prosenttia palkastaan.

– Se, mitä vastinetta joukkoliikenteen osalta sille saan, jää kysymykseksi, hän päättää.

Länsimetron rakentamiskulut olivat aikanaan noin 1,2 miljardia euroa.