Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinkiläinen ravintola luopui koronapassin käytöstä – ehti olla toiminnassa vain pari päivää: "Asiakkaiden määrä väheni tosi paljon"

Kauppakeskus Itiksessä toimivassa ravintola Momentossa koronapassin käyttöönotto tökki alusta alkaen. Vaatimus passin näyttämisestä ehtona sisäänpääsylle ei osoittautunut hyväksi ratkaisuksi.

– Koronapassi oli käytössä vain pari päivää, mutta sinä aikana asiakkaiden määrä väheni tosi paljon, kertoo Momenton ravintolavastaava Pha Ah.

– Sitten päädyimme siihen, että lopetimme alkoholijuomien anniskelun kello 17 ja vähensimme asiakaspaikkojen määrää 75 prosenttiin tavanomaisesta. Näin ollen koronapassia ei tarvitse enää kysyä asiakkailta.

Muutoksen jälkeen asiakkaat alkoivat palata Itäkeskuksen Momentoon, joskin he purnasivat siitä, miksi paikassa tarjotaan anniskeltavia juomia vain kello viiteen saakka.

– Olemme nimenomaan ruokaravintola, joten valtaosa myynnistä tulee ruoasta. Alkoholimyynnin osuus on meillä vain noin kolme prosenttia, sanoo Itiksen Momenton esimies Jennifer Vincent.

Momento on italialaishenkinen ravintolaketju, paikkoja on Suomessa yhteensä 10. Päätös luopua koronapassista koskee koko ketjua.

– Momento-ravintoloissa ei ole koronapassi käytössä. Tästä johtuen joudumme lopettamaan alkoholin anniskelun kello 17.00 kaikissa ravintolarajoitusalueen toimipisteissämme, ketju kertoo verkossa ja jatkaa, että henkilökunta kiinnittää erityistä huomiota hygieniaan ja koronavirusriskiä pyritään minimoimaan.

Koronapassin käyttöä vastustavien kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi –  Aloitteen laatijat: "Se muodostaa vakavan uhan oikeudelle työhön ja toimeentuloon"

Momentolla on Helsingissä kaksi ravintolaa, joista toinen sijaitsee Kalasatamassa kauppakeskus Redissä.

– Me noudatamme samaa käytäntöä kuin muissakin Momento-ravintoloissa eli koronapassia ei nyt kysytä, koska oluthanat sulkeutuvat jo kello 17. Aukioloaikoihin muutos ei vaikuta millään tavoin, kertoo tarjoilija Ruusu Lintinen Redin Momentosta.

Koronapassi toimii rajoitusten vaihtoehtona.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki 3. joulukuuta väliaikaisen muutoksen toimintatapohinsa siten, että myös EU:n ulkopuolelta tulevien henkilöiden koronatodistus voidaan hyväksyä, eikä siitä koidu ravintoloille sanktioita.

Toimintatapa on sinänsä looginen, että muuten Suomeen voisi saapua maahantulon edellytykset täyttäviä turisteja, joilta sitten evätään pääsy ravintoloihin syömään.

Helsingin Sanomien mukaan avin toimintatapa koskee erityisesti Yhdysvalloista, Kiinasta ja Japanista tulevia matkailijoita. Sen sijaan Venäjällä käytössä olevaa Sputnik-rokotetta ei ole kelpuutettu EU:ssa.

Tiedätkö, kuinka kauan koronapassisi on voimassa? Uusi ehdotus on tuomassa voimassaoloaikaan selvän rajauksen

Avien viestinnästä kerrotaan Helsingin Uutisille, että kyseistä väliaikaista toimintatapaa on käytetty, kun asiaan liittyvää tulkintaa on selvitetty.

– Aluehallintovirastolla ei ole toimivaltaa päättää siitä, että EU:n koronatodistusjärjestelmään kuulumattomista maista tulevat ihmiset pääsisivät sisään koronarajoitusten piirissä oleviin ravintoloihin, tiloihin ja tapahtumiin ilman EU:n koronatodistusta. Asiasta pitäisi säätää tartuntatautilaissa tai lain toimeenpanoa ohjaavan ministeriön tulisi tehdä kansallinen laintulkinnallinen linjaus, viestintäosastolta selvennetään tilannetta.

Koronanyrkin suositukset ja rokotusväli muuttuvat pk-seudulla

Helsingin koronakartta hehkuu nyt tulipunaisena – uusin tilasto: näillä asuinalueilla suurimmat luvut

Leffaan pyrkivä, onko koronapassi kunnossa? Finnkino laajentaa koronapassikäytäntöään

Somessa kiertävä kuva kehottaa tekemään rikosilmoituksen koronapassia vaativasta yrityksestä – IL: Näin ilmiö näkyy poliisissa

Maskipakko palaamassa joukkoliikenteeseen, esittää koronanyrkki – Linjaukset voimassa pitkälle yli joulun

Koronanyrkki antoi uudet suositukset rokottamattomille - Vältä näitä paikkoja ja tilanteita