Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Eläinpelastukselle tulevat puhelut kasvoivat 70% – joskus eläintä halutaan "auttaa" myös turhaan: "Luonnon kiertokulku hämärtyy"

Korkeasaaren Villieläinsaairaalaan tuotavien eläinpotilaiden määrä on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Pelastuslaitoksn eläinpelastusyksiköön tulevien puheluiden määrä on kasvanut 70 prosenttia. Miksi näin?

Loukkaantuneet siilit, oravat ja linnut jäämässä ilman hoitoa Helsingissä – Korkeasaaren eläinsairaala huolissaan: "Ihmisen oma toiminta on usein eläimen huonon kunnon syynä"

Yksiselitteistä vastausta tuskin on, pohtii pelastustoimen johtaja Vesa Halonen.

– Ehkä ihmiset reagoivat herkemmin. Luonnon kiertokulku hämärtyy.

Tällä hetkellä ilmoituksia tulee etenkin vesialueille jäätyneistä linnuista. Todellisuudessa vesilintu jäätyy kiinni aniharvoin.

– Ehkä myös eläinten määrä kaupungeissa on lisääntynyt.

Eläinpelastusyksiköstä on myös tullut tunnettu. Sinne on helppo pirauttaa pienestäkin huolesta.

Helsingin Uutiset kertoi viikonvaihteessa (HU 11–12.12.), että ensi keväästä alkaen pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö ja sopimuspalokunnat eivät enää kuljeta pieneläimiä, kuten lintuja tai siilejä hoitoon Korkeasaareen.

Korkeasaaren Ville Vepsäläisen mielestä on hyvä, että ihmiset ovat huolissaan luonnoneläimistä ja haluavat auttaa niitä. Tietämättömyys voi joissakin tapauksissa tehdä kuitenkin enemmän hallaa kuin hyvää.

– Ihmiset saattavat tulkita yksinään kyyhöttävät oravan- tai linnunpoikaset orvoiksi ja toimittavat hoitoon tai alkavat itse ruokkia niitä, vaikka todellisuudessa emo saattaa olla lähettyvillä.

Korkeasaaren Villieläinsairaala taas avoinna ja ensimmäiset potilaatkin hoidossa – "Isompi potilas popsi altaaseen laitetut kalat ensimmäisenä yönään ja köllötteli aamulla tyytyväisenä"

Älä koske kuolleisiin lintuihin – Lintuinfluenssaa löytyi Helsingin valkoposkihanhista

Palopäällikkö ei unohda koskaan yllätyskäännettä, joka tapahtui keikalla 30 vuotta sitten: "Päätimme antaa kissalle happea"

"Ongelmainen siili lähtee liikkeelle" – Liian varhain talviunilta heränneitä siilejä on hoidossa pääkaupunkiseudulla, yhdellä puhkesi mätäpaise

Harvinainen lentelijä napattiin kiinni korkeasta toimistotalosta Helsingissä – popsi Korkeasaaressa jauhomatoja

Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille

Joutsen osui voimalinjaan Kalasatamassa – toipuu nyt vammoistaan villieläinsairaalassa