Meilahden kartanon rakennuksille etsitään jälleen ostajaa – alueelle voisi tulla ravintola, taidepuisto ja majoitustiloja

Meilahden kartanon aluetta kehitetään parhaillaan kulttuuri- ja virkistystoiminnan alueeksi. Kaupunki ryhtyy ensi keväällä jälleen etsimään kartanon vanhoille rakennuksille ostajaa, joka kehittäisi alueelle uusia palveluita.

Kaavaluonnos antaa edellytykset erilaisten ideoiden kehittämiselle. Kartanon alueella voisi olla esimerkiksi ravintola- ja juhlatiloja, näyttelytiloja, taidepuisto tai taidegalleria, tutkimus- ja koulutustiloja sekä pienimuotoista hotellitoimintaa tai hyvinvointi- ja saunapalveluita.

Kaupunki haki Meilahden kartanon alueelle kehittäjää jo vuonna 2017, mutta silloin ei saatu toteutukseen edenneitä ideoita.

Lue: Meilahden kartanon ja museon alueelle etsitään kehittäjää – Majoitus- ja hyvinvointipalveluja?

Alueen valmisteilla oleva asemakaavan muutos tähtää siihen, että rakennukset suojellaan, rantareittiä kohennetaan ja että huonokuntoisen taidemuseorakennuksen tilalle voidaan rakentaa uusi.

Kaavaluonnokseen voi tutustua ja antaa palautetta 19. tammikuuta asti osoitteessa: www.hel.fi/suunnitelmat.

Kaupungin tavoitteena on, että uusi omistaja kunnostaisi kartanoalueen vanhat suojeltavat rakennukset, jotta ne saataisiin aktiiviseen käyttöön.

Kaavaluonnos mahdollistaa majoitustoiminnan, mutta alueella ei sallita pysyvää asumista. Uudisrakentaminen tulee toteuttaa pääosin puurakenteisena ja sovittaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen ympäristöön.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut