Rapistunut aavehuvila on suositussa tv-sarjassa miljonäärin asunto Yhdysvalloissa – Kuvausryhmää ei päästetty edes sisälle: "Kerrottiin, että tilat ovat niin huonossa kunnossa"

Joulun alla jatkoa saavassa, suoratoistopalveluun tehdyssä Ivalo-sarjassa näkyy monelle pk-seutulaiselle tuttuja kohteita. Träskandan kartano muuntautuu pohjoisamerikkalaiseksi miljonäärikodiksi.

– Tarinaan tarvittiin yhdysvaltalaisen miljonäärin asunto, mutta korona-aikana emme voineet lähteä USA:aan kuvaamaan. Kuvausjärjestelijät alkoivat sitten etsiä Etelä-Suomesta kartanoa, joka näyttäisi riittävän uskottavasti amerikkalaiselta, sarjan tuottaja Jarkko Hentula kertoo.

Oletko unelmoinut New Yorkissa asumisesta? Tämä helsinkiläinen kadunpätkä on kuin suoraan Manhattanilta – Suunnitelma valmistui 1915, mutta vain pieni osa toteutui

Kartano on ollut tyhjillään jo yli 15 vuotta. Nykyinen päärakennus on 1890-luvulta.

Träskändan kartanon lähellä olevassa lehtometsässä kuvattiin myös näyttävä metsästyskohtaus, joka sijoittuu Luoteis-Amerikkaan.

– Kohtaus kuvattiin viime vuoden marraskuussa. Onneksi ei ollut yhtä talvista kuin nyt. Silloin lehtometsä näytti syyskuiselta amerikkalaismetsältä.

Träskandan kartano ja espoolainen lehtometsä näkyvät alkavan Ivalo-kauden toisessa jaksossa.

– Kartanon sisällä tapahtuvat kohtaukset kuvatiin Porvoossa. Logistisesti olisi ollut helpompaa, jos olisimme voineet kuvata nekin Träskändassa. Me emme edes päässeet katsomaan sisätiloja. Meille kerrottiin, että tilat ovat niin huonossa kunnossa, että sinne ei voi päästää, Jarkko Hentula mainitsee.

"Hotellille ei ole ollut koskaan näin paljon kysyntää" – Jaana Nakari johtaa vanhasta luostarista tehtyä hotellia Italian Gardajärvellä

Sarjassa seikkaillaan muun muassa Suomen Lapissa ja Venäjällä.

Sarjan keskeinen tapahtumapaikka on vanha luostari Murmanskissa. Luostarin ulkokohtaukset tehtiin Siuntiossa sijaitsevassa historiallisesti merkittävässä Suitian kartanolinnassa.

Sarjan käsikirjoittajana toimii Jussi-palkittu, entinen käsikirjoitustyön professori Iiro Küttner.

Kymmenet tuhannet katsovat kun Olivia, 21, meikkaa videolla – Kalasataman tornissa asuvan kaunottaren kuukausitulot vetävät vertoja jopa yrityspomoille

Ivalon toisella kaudella nähdään ensimmäiseltä tuotantokaudelta tutut suomalaisnäyttelijät Iina Kuustonen, Pihla Viitala, Mikko Leppilampi, Kari Ketonen, Inka Kallén, Taneli Mäkelä, Susanna Haavisto ja Venla Ronkainen sekä uusina mukaan tulleet Mikko Nousiainen, Pertti Koivula ja Wenla Reimaluoto.

Tällä kaudella Ivalossa on mukana kansainvälisiä näyttelijöitä Hollannista, Latviasta, Liettuasta, Virosta ja Yhdysvalloistakin. Tunnetuimpana mukana on lukuisissa sarjoissa näytellyt yhdysvaltalainen John Finn (The Crown, The Walking Dead).

Ivalo-sarjan toinen kausi julkaistaan Elisa Viihde Viaplayssa 19. joulukuuta.

Sarjassa Nina Kautsalo (roolissa Iina Kuustonen) liittyy suomalais-venäläiseen poliisiryhmään selvittämään vyyhtiä, joka pakottaa hänet kohtaamaan oman perheensä vaietun salaisuuden.

Elisa Viihde -alkuperäissarja Ivalon Elisa Viihde Viaplayssa ja myöhemmin Ylellä näytetty ensimmäinen kausi keräsi jopa kaksi miljoona katsojaa Suomessa. Sarja myytiin yli 20 maahan. Toisen tuotantokauden myynti on aloitettu, ja sarja tullaan näkemään ainakin Yhdysvalloissa, Topic-suoratoistopalvelussa.

Meilahden huvila katosi, jäljelle jäi 355 negatiivia – vähemmän tunnettu Helsingin kuvaaja ikuisti ilmalaivan Espan yllä ja Makkaratalon edeltäjän

Arvohuvilat rannalla saivat uutta elämää – tavoitteena olla helsinkiläisten kesäinen olohuone

Sosiaalityöntekijä Lauri, 38, kuvaa "halpiskameralla" huikeita kuvia Helsingistä – some villiintyi: "Niin kaunis, että ihan pyörryttää"

Kanadassa suomalaista rakasta etsinyt Roy Rissanen, 49, asuu nyt Helsingissä – työ löytyi tutulta alalta, mutta sinkkuna mies on yhä: "Sen vuoksi olenkin Suomessa"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut