Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaanhoitaja Mia Heikuri, 35, on HIFK:n ainoa äitipelaaja – näin hyökkääjän keho palautui keisarinleikkauksen jälkeen kovaan treeniin

Perhe: Sairaanhoitaja Mia Heikuri, 35, on HIFK:n liigajoukkueen ainoa äitipelaaja.

– On ihan kiva, kun nuoremmat joukkuekaverit kutsuvat minua äidiksi, Mia Heikuri,35, naurahtaa kysymykseen, miten elämä pukukopissa muuttui äitiysloman jälkeen.

Keskushyökkääjänä viihtyvän pelaajan esikoinen on nyt vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen. Vantaan Kaivokselassa asuva perheenäiti jättäytyi sivuun pelihommista jouluna 2019.

– Se oli meidän ensimmäinen vuotemme Liigassa. Nousimme pääsarjaan vuotta aiemmin. Jäin mukaan joukkueen toimintaan vielä loppukaudeksi valmennuksen avuksi, Heikuri kertaa.

Otto-poika syntyi heinäkuussa 2020.

– Lapsi oli ollut perheellemme suuri haave jo jonkin aikaa. Kiekkoarjesta äitiyslomalle jättäytyminen ei siksi tuottanut vaikeuksia.

Heikurilla ei ollut aikomusta lopettaa jääkiekkoa lapsen syntymään.

– Tämän vuoden huhtikuussa aloitin jälleen harjoittelemisen.

Heikuri pelaa naisten kansallisella huipulla 35-vuotiaana, vaikka taukoa urheilemisesta tuli puolitoista vuotta.

Miten keho palautui synnytyksen jälkeen kovaan harjoitteluun?

– Alkuun oli tietysti vähän raskasta. Lapsemme syntyi keisarinleikkauksella, se on iso operaatio. Treeni tuntui luonnollisesti keskikehossa, mutta liikkuminen teki kaikkinensa hyvää. Lisäksi urheilusta saa jaksamista ja energiaa muuhun arkeen, Heikuri summaa.

HIFK:n naiset pelaavat ja treenaavat Pirkkolassa. Kevään aikana harjoittelussa piti ottaa huomioon muutakin kuin oma jaksaminen. Heikuri imetti lastaan vielä tuolloin.

– Harjoittelut piti aikatauluttaa ja suunnitella huolella. Muutenkin tietysti pitää ajankäyttöä aikatauluttaa lapsen ehdoilla tarkkaan. Isällä on aktiivinen rooli lapsen hoitamisessa. Lisäksi saamme paljon tukea arkeen perheemme tukiverkostosta.

Heikuri on tällä hetkellä hoitovapaalla päivätyöstään leikkaussalin sairaanhoitajan virasta. Lassilan tekojäältä alkanut kiekkoilijan ura alkaa kohta olla väkisinkin tiensä päässä.

– Tässä edetään luonnollisesti vuosi kerrallaan. Keväällä punnitaan mihin rahkeet vielä riittävät. Naisjääkiekko on mennyt huikeita askeleita eteenpäin. Havaitsin jopa, että äitiyslomani aikana laji kehittyi, Heikuri analysoi.

Oman pojan kanssa on ilmeisesti tarkoitus ottaa mailat käteen jo tänä alvena?

– Kyllä meillä kotipelit on jo käynnissä. Kävimme myös katsomassa naisten Suomi-Kanada -ottelua Hartwall-areenalla.

Muuttiko äitiys suhdetta jääkiekkoon?

– Oma peliminäni on säilynyt ennallaan. Kun on harjoituksissa tai peleissä, on tärkeä tiedostaa, että poika on hyvissä käsissä isänsä kanssa eikä siitä tarvitse huolehtia. Kun on joukkueen mukana, keskittyminen ja fokus pitää olla sataprosenttisesti jääkiekossa.

Heikurin perheessä on aina syöty säännöllisesti ja terveellisesti. Hyökkääjän mukaan nykyisellään pitää huolehtia entistä tarkemmin, että annoksista saa energiaa.

Millainen yökukkuja Otto on?

– Vähän huono nukkuja, mutta on ollut kiva sitten nukkua päiväunia hänen kanssaan. Päikkärit piristävät aina, iloinen Heikuri sanoittaa.

HIFK on tällä hetkellä Naisten Liigassa toisella sijalla. Kärjessä on Kiekko-Espoo.