Seela Sella, 84, ottaa kantaa, puolustaa oikeudenmukaisuutta ja osoittaa elämänkokemuksen olevan voimavara – tunnustuspalkinnon saanut näyttelijä "on valmis tekemään maailmasta paremman"

Setlementtiliiton marraskuussa jakaman Alli Trygg-tunnustuspalkinnon saa tänä vuonna näyttelijä Seela Sella.

– Seela Sella on esimerkki elämänmyönteisestä asenteesta ja rohkeudesta. Sella on julkisuudessa ottanut kantaa myös sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta ja tukee esimerkiksi setlementtiliikkeen Tyttöjen Talo® -toimintaa ylisukupolvisen solidaarisuuden hengessä, sanoo Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen.

Palkinto jaetaan vuosittain ihmiselle, joka on omalla työllään pitänyt esillä setlementtiliikkeelle tärkeitä aiheita ja profiloitunut yhteiskunnallisessa keskustelussa nostamalla esiin kansalaisyhteiskunnalle keskeisiä arvoja.

Presidentti, Setlementtiliiton kunniapuheenjohtaja Tarja Halonen on Alli Trygg -tunnustuspalkinnon suojelija. Viime vuonna ensimmäisen kerran jaetun Alli Trygg -tunnustuspalkinnon sai Paula Vesala.

Sella on taitelijatyönsä lisäksi yhteiskunnallinen vaikuttaja ja oikeudenmukaisuuden puolustaja.

– Kesällä Seela Sella oli mukana luovuttamassa koronakriisin runteleman kulttuuri- ja tapahtuma-alan julkilausumaa ja vaatimassa muutosta. Sella on julkisuudessa ilmaissut huolensa myös kansallissosialistisen aatteen noususta, polarisoitumisesta ja siitä, että historian tapahtumista ei olla opittu mitään. Avarakatseinen Sella osoittaa kiinnostusta elämää ja ihmisiä kohtaan, Suomen Setlementtiliitto ry:n tiedotteessa todetaan.

– Esimerkillisellä tavalla hän on oma itsensä ja ylpeästi vanha osoittaen elämänkokemuksen olevan voimavara. Samalla kun Sella hyväksyy elämän kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan, hän on valmis myös tekemään maailmasta paremman, palkintoraati kiteyttää.

Samalla kun Sella hyväksyy elämän kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan, hän on valmis myös tekemään maailmasta paremman.

Järjestö

Setlementtiliitto

Vuonna 1918 perustettu Setlementtiliitto on uskonnollisesti ja poliittisesti riippumattoman setlementtiliikkeen keskusjärjestö.

Sen toiminnan lähtökohtana ovat eriarvoisuuden väheneminen, yksilön kunnioitus ja moninaisuuden arvostaminen sekä kaiken pohjana luottamus ihmisiin ja heidän voimavaroihinsa.

Kansalaisaktivisti Alli Trygg-Helenius (1852–1926) oli Setlementtityön edelläkävijöitä Suomessa.

Tryggin Helsingin Sörnäisiin perustamat Kansankodit toimivat samoin periaattein kuin setlementtiliike Suomessa nykyäänkin 50 eri paikkakunnalla.

Alli Trygg -tunnustuspalkinto myönnettiin tänä vuonna taiteilija Seela Sellalle, viime vuonna ensimmäistä kertaa jaetun palkinnon sai muusikko Paula Vesala.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut