Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seela Sella, 84, ottaa kantaa, puolustaa oikeudenmukaisuutta ja osoittaa elämänkokemuksen olevan voimavara – tunnustuspalkinnon saanut näyttelijä "on valmis tekemään maailmasta paremman"

Setlementtiliiton marraskuussa jakaman Alli Trygg-tunnustuspalkinnon saa tänä vuonna näyttelijä Seela Sella.

– Seela Sella on esimerkki elämänmyönteisestä asenteesta ja rohkeudesta. Sella on julkisuudessa ottanut kantaa myös sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta ja tukee esimerkiksi setlementtiliikkeen Tyttöjen Talo® -toimintaa ylisukupolvisen solidaarisuuden hengessä, sanoo Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen.

Palkinto jaetaan vuosittain ihmiselle, joka on omalla työllään pitänyt esillä setlementtiliikkeelle tärkeitä aiheita ja profiloitunut yhteiskunnallisessa keskustelussa nostamalla esiin kansalaisyhteiskunnalle keskeisiä arvoja.

Presidentti, Setlementtiliiton kunniapuheenjohtaja Tarja Halonen on Alli Trygg -tunnustuspalkinnon suojelija. Viime vuonna ensimmäisen kerran jaetun Alli Trygg -tunnustuspalkinnon sai Paula Vesala.

Sella on taitelijatyönsä lisäksi yhteiskunnallinen vaikuttaja ja oikeudenmukaisuuden puolustaja.

– Kesällä Seela Sella oli mukana luovuttamassa koronakriisin runteleman kulttuuri- ja tapahtuma-alan julkilausumaa ja vaatimassa muutosta. Sella on julkisuudessa ilmaissut huolensa myös kansallissosialistisen aatteen noususta, polarisoitumisesta ja siitä, että historian tapahtumista ei olla opittu mitään. Avarakatseinen Sella osoittaa kiinnostusta elämää ja ihmisiä kohtaan, Suomen Setlementtiliitto ry:n tiedotteessa todetaan.

– Esimerkillisellä tavalla hän on oma itsensä ja ylpeästi vanha osoittaen elämänkokemuksen olevan voimavara. Samalla kun Sella hyväksyy elämän kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan, hän on valmis myös tekemään maailmasta paremman, palkintoraati kiteyttää.

Samalla kun Sella hyväksyy elämän kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan, hän on valmis myös tekemään maailmasta paremman.