Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Formulatoimittaja Mervi Kallio, 44, voitti arvonnassa ja muuttaa pian himoittuun arvorakennukseen Munkkiniemessä – "Olen käynyt ystävieni kanssa jo fiilistelemässä tulevia kotikulmia"

Asuminen: Mervi Kallio muuttaa puolisonsa kanssa ydinkeskustasta Länsi-Helsinkiin. Uusi koti löytyi vanhasta Kadettikoulusta.

Maisema toimittaja Mervi Kallion, 44, ikkunasta muuttuu pian ydinkaupungin sykkeestä Länsi-Helsingin vehreyteen ja rauhaan.

Urheilutoimittajana, juontajana, studioemäntänä sekä media- ja esiintymisammattilaisena tunnettu Kallio muuttaa piakkoin Punavuoresta Bulevardin kupeesta Munkkiniemeen.

Oletko unelmoinut New Yorkissa asumisesta? Tämä helsinkiläinen kadunpätkä on kuin suoraan Manhattanilta – Suunnitelma valmistui 1915, mutta vain pieni osa toteutui

– Olemme asuneet mieheni kanssa yli 20 vuotta ihan keskustassa, mutta aina silloin tällöin leikittelimme ajatuksella, miltähän tuntuisi asua jossain hieman kaupungin ulkopuolella, jossa olisi vähän enemmän vihreää. Olemme heitelleet ajatuksissamme Munkkiniemeä ja ajatelleet, että olisi hienoa, jos siellä voisi asua Hollantilaisentiellä tai Tammitiellä, Kallio kertoo.

Kaikki sai alkunsa lehti-ilmoituksesta.

– Näimme noin kaksi vuotta sitten yllättäen ilmoituksen, että vanhaan Kadettikouluun tehdään asuntoja. Ostajaehdokkaita oli niin paljon, että asunnot menivät arvontaan. Meidän kanssamme samaa asuntoa halusi yli 50 muuta. Voitimme arvonnan ja eihän siinä muuta voinut kuin tarttua tilaisuuteen. Uusi koti on Hollantilaisentiellä.

Muuttoa odotellessa Kalliot ovat ehtineet visualisoida uuden kotinsa sisustusta ja ilmettä sisustussuunnittelijan avustuksella.

– Kohteen saneeraus on loppusuoralla. Näillä näkymin pääsemme muuttamaan 29. joulukuuta. Kun ostimme asunnon, tuntui kaksi vuotta pitkältä ajalta ja tässä on käyty monenlaisia fiiliksiä läpi. Olemme miettineet, viihdymmeköhän Munkkiniemessä ja miltä arki uudessa ympäristössä mahtaa tuntua. Välillä tuntuu, ettei millään malttaisi odottaa, Kallio kuvailee.

6+1 ravintolaa, jotka kannattaa testata Länsi-Helsingissä – tämä pizzeria pitää hallussaan kotiinkuljetusten ennätystä

Kallio puhkuu intoa uudesta asuinympäristöstään, vaikka Munkkiniemi ei kovin tutuksi ole vielä käynyt.

– Olen välillä käynyt ystävieni kanssa fiilistelemässä tulevia kotikulmia. Minulla asuu muutama hyvä ystävä Munkkiniemessä, mutta vielä en ole kauheasti viettänyt siellä aikaa.

Aktiivisena kuntoilijana Kallio iloitsee treenimahdollisuuksista tulevilla kulmillaan.

– Olen intohimoinen tenniksen pelaaja. Kalastajatorpan tennisklubi on kesäisin ihana keidas. Siellä on ihana eteläeurooppalainen tunnelma ja uskomattoman hyvässä kunnossa olevat massakentät. Munkassa on myös upeat lenkkimaisemat.

Huima hanke Helsingissä: Valtaisa linna muutetaan asunnoiksi – katso kuvasarja

Kallio on monipuolisesta työnkuvastaan ja lukuisista ammattinimikkeistään huolimatta monille suomalaisille ensisijaisesti kuitenkin tutuin näky Formula 1 -varikoilta. F1-toimittajalle vuosi on ollut koronapandemian vuoksi hieman poikkeuksellinen.

– Olimme tällä kaudella vain kolmessa kisassa paikan päällä: Hollannissa, Italiassa ja päätöskisassa Abu Dhabissa. Teimme kaikki lähetykset Suomesta käsin. Formulasirkus-ohjelman tekeminen vaati mielikuvitusta, Kallio hymyilee.

Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista

Ennen F1-toimittajan uraa matkustaminen tuli Kalliolle tutuksi Finnairin lentoemäntävuosina. Rautainen ammattilainen viihtyy tien päällä melkein kuin kotonaan. Jos jossain tapahtuu, siellä on myös Kallio – ja hän nauttii siitä.

– Olen kaivannut varikon tunnelmaa ja ihmisiä totta kai. Työni on välittää katsojille tunnelmat paikan päältä nimenomaan suomalaisten kotisohvalle. Nyt olimme Formula 1:sten tuottaman materiaalin ja haastattelujen varassa. Rakastan olla siellä, missä tapahtuu. Suosikkiratojani ovat Melbourne, Monaco, Singapore ja Abu Dhabi.

Tämän jutun lähdettyä painoon Kallio oli lentokoneessa matkalla Suomeen F1-kauden päätöskisasta Abu Dhabista, joka etenkin tänä vuonna sai erityisen merkityksen.

– Iltakisat ovat aina upeita, mutta päätöskisassa on aina aivan erilainen tunnelma kuin muissa kisoissa. Nyt vielä Kimi (Räikkönen) jättää jäähyväiset F1:lle, niin tulee varmasti tunnelmallinen viikonloppu, Kallio uumoili marraskuun lopulla.

Myös Kallio jätti yhdenlaiset jäähyväisensä 15. joulukuuta, jolloin hän toivotti Tulosruudun katsojille viimeisen kerran "oikein mukavaa illan jatkoa ja näkemiin".

Suorat sanat Elokapinasta ja cancel-kulttuurista – Munkan ja Haagan kirkkoherrat pyörittävät omaa puheohjelmaa, eivätkä kaihda arkojakaan aiheita