Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Varhaiskasvatuksen epäkohdista on tehty satoja ilmoituksia viime kuukausina – "Luku vaikuttaa aika suurelta"

Henkilöstö tehnyt satoja ilmoituksia varhaiskasvatuksen epäkohdasta tai epäkohdan uhasta tänä syksynä, Uutissuomalaisen uutisessa kerrotaan.

Pelkästään 20 suurimmassa kaupungissa ilmoituksia on elokuun alusta lähtien tehty yhteensä noin 400.

Tieto perustuu Uutissuomalaisen kyselyyn 20 suurimman kaupungin varhaiskasvatusjohtajille. Ilmoitusten yhteismäärä on arvio, koska kaikkialla ei niiden tarkka määrä ole tiedossa.

– Luku vaikuttaa aika suurelta, mutta ei se ehkä yllättävä ole, kun tiedetään päiväkotien ongelmat sijaisten saamisessa ja haasteet rekrytoinnissa, Opetusalan ammattijärjestön (OAJ) koulutuspolitiikan päällikkö Nina Lahtinen kommentoi Uutissuomalaiselle.

Selvästi suurin osa ilmoituksista on tehty henkilöstömitoituksessa koetuista epäkohdista.

Käytännössä kyse on tilanteista, joissa lapsiryhmässä on ollut liian vähän työntekijöitä.

Tiedetään päiväkotien ongelmat sijaisten saamisessa.

Nina Lahtinen

Varhaiskasvatusjohtajien vastauksista käy ilmi, että ilmoitetuissa tapauksissa on yleensä toimittu asetusten mukaan.

Lisäksi Uutissuomalainen kertoo, että pieni osa henkilöstön määrää koskevista epäkohtailmoituksista on varhaiskasvatusjohtajien mukaan ollut aiheellisia.

Varhaiskasvatuksen henkilöstöllä on elokuun alusta lähtien ollut lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa havaitsemistaan varhaiskasvatuksen epäkohdista tai epäkohdan uhista.

Epäkohtailmoitukset tehdään toimipaikan toiminnasta vastaavalle henkilölle eli yleensä päiväkodinjohtajalle.