Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teollisuustontti rakennuskieltoon Lauttasaaressa – Vattuniemen suunnittelu ja historialliset arvot taustalla

Itälahdenkadun ja Wavulinintien kulmauksessa sijaitseva teollisuustontti on asetettu rakennuskieltoon. Kielto on voimassa 14.12.2023 asti.

Tontilla sijaitseva vuonna 1953 rakennettu teollisuusrakennus on yksi rakennushistoriallisten arvojen perusteella säilytettäväksi esitetyistä rakennuksista. Yksityisessä omistuksessa olevan tontti on osa Vattuniemen suunnitteluperiaatteiden aluetta.

Kaupungin mukaan rakennuskieltoon asettaminen on tarpeellista alueen kulttuurihistoriallisten arvojen turvaamiseksi ja asemakaavan laatimisen sekä toteuttamisen varmistamiseksi.

Tontille saa voimassa olevan asemakaavan mukaan rakentaa neljäkerroksisen liike- ja toimistorakennuksen.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tällä viikolla rakennuskieltoon asettamisen.

Lähivuosina Vattuniemen alue tulee muuttumaan merkittävästi. Alueelle suunnitellaan asuntojen rakentamista yli 3 000 asukkaalle. Uusia työpaikkoja alueelle on mahdollista sijoittaa yli 2 000. Suunnitelmien toteuttaminen muuttaa nykyisen teollisuus- ja varastopainotteisen työpaikka-alueen asumis- ja työpaikka-alueeksi.

Lue: Vattuniemeen asuntoja ja työpaikkoja – Lauttasaareen lisää yli 3 000 asukasta ja jopa 2 400 työpaikkaa