Tällaisia tornitaloja suunnitellaan Pukinmäen keskustaan, korkein 14 kerrosta – Uusia asukkaita noin 600

Radanvarsi: Kaupunki haluaa lisää asuntoja juna-asemien lähelle. Pukinmäen maamerkkiin on tulossa 14 kerrosta, Alepan kohdalle 12- ja 10-kerroksiset asuintalot.

Kaupunki haluaa lisää asuntoja Pukinmäen keskustaan. Tällä hetkellä vireillä on kolmen hankkeen kaavamuutos aivan Pukinmäen ytimessä.

Suunnitelmissa nykyinen kaksikerroksinen liike- ja palvelurakennus osoitteessa Säterintie 2 korvataan kahdella asuinkerrostalolla. Toisesta kaavaillaan 12-kerroksista ja toisesta 10-kerroksista asuintaloa.

Toteutuessaan rakennukset nousisivat huomattavasti korkeammalle kuin naapuruston 6–8-kerroksiset talot.

– Tarkoitus on rakentaa eri hallintamuodon asuntoja sekä liike- ja palvelutiloja kivijalkaan, kertoo arkkitehti Joakim Kettunen.

Rakennuksessa on muun muassa Pukinmäen nuorisotalo ja Alepa.

Säterintie 2:ta vastapäätä, osoitteeseen Eskolantie 1, nykyisen toimistorakennuksen ja osin pysäköintialueen paikalle haetaan asemakaavamuutoksella mahdollisuutta rakentaa ”maamerkkimäinen” asuintalo.

Se olisi korkeimmalta kohdaltaan 14-kerroksinen ja matalammalta sivulta 8-kerroksinen. Korkeampi sivu olisi pysäköintialueen ja radan suuntaan. Nykyisen rakennuksen kivijalassa toimii muun muassa R-Kioski.

Osoitteessa Eskolantie 3 ja 5 sijaitsevien kerrostalojen takapihalle haetaan kaavamuutoksella mahdollisuutta rakentaa joko kaksi 8-kerroksista asuintaloa tai 6-kerroksinen nauhamainen kerrostalo.

Kaikki asemakaavamuutokset ovat tulleet vireille tonttien omistajien hakemuksesta.

Suunnitellut rakennukset muuttaisivat Pukinmäen keskusta-alueen yleisilmettä, sillä tällä hetkellä asemakaava mahdollistaa rakentamisen enintään kahdeksaan kerrokseen.

Pelkästään näiden asemakaavamuutosten myötä Pukinmäen keskustaan tulisi asuntoja noin 600 uudelle asukkaalle. Kaikkiaan Pukinmäen täydennysrakentamisen avulla alueen asukasluvun on arvioitu nousevan 2 500 asukkaalla.

Eniten uusia asuntoja syntyisi uudelle Pukinmäenrannan asuinalueelle Pukinmäenkaaren itäpuolelle (HU 8.12).Alueelle ollaan laatimassa suunnitteluperiaatteita, jotka ohjaavat jatkossa asemakaavoitusta.

Pukinmäen aseman nyt vireillä olevat asemakaavamuutokset ovat osa kaupungin pyrkimyksiä tiivistää asumista juna-asemien läheisyydessä. Oulunkylän ja Malmin juna-asemien vieressä on käynnissä mittavia rakennushankkeita. Tapanilassa, Puistolassa ja Pukinmäessä ollaan asemakaavamuutosvaiheessa.

Kaupunki ottaa vastaan mielipiteitäSäterintien ja Eskolantien asemakaavamuutoksista 20.12. asti. Tämän jälkeen kaupunki laatii kaavaehdotuksen, joka tulee julkisesti nähtäville.

Lue vielä:

Pukinmäen pelloille on tulossa kerrostaloja – myös matonpesupaikka jäisi rakennusten alle: asuntoja halutaan noin 2 500 uudelle asukkaalle

Jättimäinen purku-urakka menossa Malmilla – kaksoistornit jo rakenteilla, lisäksi tulee asuintaloja ja uusi ruokakauppa

Opiskelija-asunnosta Helsingin uusi maamerkki? – "Tämä on tavallisesta poikkeava"

Tapanilassa vastustetaan kerrostalojen rakentamista aivan puutaloidyllin viereen –  "Kontrasti on liian raju"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut