Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ehdotettu uusi HSL:n lipputyyppi saa kovaa kannatusta HU:n lukijoilta – "Mitä teen kausikortilla, kun en jaksa rampata kodin ulkopuolella yhtään ylimääräistä"

Yhden vyöhykkeen ehdotettu joukkoliikenteen kertalippu (HU 15.12.) saa voimakasta kannatusta Helsingin Uutisten lukijoilta.

Kysyimme Facebookissa julkaistun uutisen yhteydessä, olisiko A:n tai B:n ostamisen mahdollistaminen hyvä uudistus. Kommentteja tuli yli 400.

Pitäisikö HSL:n ottaa käyttöön yhden vyöhykkeen kertalippu? – "Palvelisi lyhyitä asiointi- ja harrastusmatkoja"

– Tämä olisi erinomaista. Syy sille, miksi en käytä julkista juuri koskaan, on juuri A-lipun puuttuminen. Muilla vyöhykkeillä käyn erittäin harvoin, eräs kommentoija vastasi kysymykseen.

– Ihan älytöntä maksaa kahden aseman siirtymisestä sama kun koko metroradan ajamisesta päästä päähän! komppasi toinen.

Epäilijöiden mielestä yhden vyöhykkeen kertalippu tuskin olisi tuntuvasti halvempi ja saattaisi korottaa muiden lipputyyppien hintoja.

Eläkeläisiä puolestaan risoo edelleen se, että keskellä päivää voimassa ollut alennuskertalippu poistui senioreilta.

– Kausikortista saa alennusta, koska olen yli 70-vuotias, mutta mitä minä kausikortilla teen, kun en jaksa rampata kodin ulkopuolella yhtään ylimääräistä, toteaa juttua HU:n verkkosivuilla kommentoinut helsinkiläislukija.

Tiedätkö mitkä ovat Helsingin lyhimmät ja pisimmät bussilinjat? – Kuljettaja Urpo Malin ajaa edestakaisin 1,5 kilometrin reittiä: "Joskus vähän puuduttaa"

Tällä hetkellä vyöhykkeitä on ostettava vähintään kaksi. AB-kertamaksu on 2,80 euroa.

Moni kaipasi myös keskustelussa kokonaisvaltaisempaa uudistusta joukkoliikenteen hinnoitteluun ja mallia niistä maista, joissa matka veloitetaan pituuden mukaan ja lisäksi on päivittäinen hintakatto, jota maksut eivät ylitä.

HSL onkin suunnittelemassa jo vyöhykeuudistuksen jälkeistä uutta hinnoittelumallia, mutta sen vaihtoehdot ovat vielä auki.

HSL odottaa matkustajaennätystä: "Sitä jopa kauhisteltiin" – näin toimitusjohtaja vastaa uteluun uudesta 50%-alennuksesta

HSL lopettaa jälleen yhden palvelupisteen Helsingissä: "Pyrimme ohjaamaan asiakkaita itsepalveluun, automaattien, sovelluksen ja nettilatauksen käyttöön"

Yli 2 miljardin euron länsimetro uhkasi jäädä pieneksi jo 2030 – pelastus tuli yllättävältä taholta: "Näyttää siltä, että kapasiteettiongelmia ei tule"

Uusi linjaus: HSL edellyttää kaikilta matkustajilta maskin käyttöä

 "Pahimmillaan parin pysäkin matkaan meni yli 10 minuuttia" – HSL rukkasi epäluotettavan bussilinjan uusiksi Pasilassa