Nyt tuli pipareille kova haastaja! Ville kehitti tämän suussasulavan jouluherkun – "Lyhyessä ajassa todella hyvää palautetta"

Joulupöytään pipareita? No joo, miksipä ei.

Mutta samalla vaivalla joulupöydän makumaailmaa voi myös uudistaa ja kokeilla, miten suussa sulavat cookie-keksit sopivat glögin, kahvin tai konvehtien seuraksi.

Espoon kaupungin ateriapalvelun tuotekehittäjä Ville Kivinen on kehitellyt herkkusuille jouluisen keksireseptin, joka löytyy Espoo Cateringin verkkosivuilta.

Reseptissä vanha ja uusi sulautuvat yhteen, sillä ainesosina on muun muassa valkosuklaata ja vihreitä kuulia.

Piparkakusta syntyy vaikka "suomalainen homekoulu" – Kasper Strömman, 47, käyttää talojensa aineksina myös näkkileipää ja sokeripaloja: "Nämä eivät vaadi sorminäppäryyttä"

Kivisen intohimo on uusien reseptien kehittäminen. Hyvää mieltä tuo se, että cookiet on otettu kiitellen vastaan.

– Halusimme ilahduttaa asiakkaitamme jouluisella cookie-reseptillä, joka saikin jo lyhyessä ajassa todella hyvää palautetta. Tahdomme jakaa joulun ilosanomaa saman reseptin muodossa myös muiden kanssa, Kivinen kertoo.

Reseptin löydät täältätai voi lukea sen alta.

Jouluinen vihreä kuula & valkosuklaa -cookie

Ainekset

225 g voita

4 dl sokeria

2 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

5,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

2,5 tl ruokasoodaa

200 g valkosuklaata

260 g Vihreä Kuula -marmeladeja

Toimintaohjeet

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.

Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi.

Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja suola keskenään. Lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi. Leikkaa vihreät kuulat paloiksi. Sekoita molemmat taikinaan.

Jaa taikina pellille tasaisina kekoina. Taikinasta tulee noin 28–30 keksiä.

Paista 170 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Herkullista joulunodotusta!

Reseptin teki tuotekehittäjä Ville Kivinen Espoo Cateringista.

Roomassa syntynyt ravintoloitsija Paola Chiodo-Vihonen pyörittää nyt italialaista herkkukauppaa – ja oikaisee suomalaisten yleisen harhaluulon carbonarasta: "Turistiravintoloista lähtenyt kuvitelma"

Ruotsissa pannaan pöytä koreaksi ja tarjotaan sen seitsemää sorttia – "Suomalaiset ovat olleet vaatimattomampia ruokailijoita, mutta tilanne on muuttumassa", sanoo Elna Nykänen Andersson

Millaisia joulutarinoita Kallion kadut pitävät sisällään? – sunnuntainen teemakävely vie jouluisiin tunnelmiin

Älä anna kinkkurasvan tukkia viemäriäsi tänä jouluna – Rasvan voi tänäkin vuonna kierrättää dieseliksi, tässä 3 muutakin tapaa hävittää se

Luukku 12: Näin valmistat joulun viehättävimmät kuppikakut

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut