Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkeakouluihin ensi vuonna 2 300 uutta aloituspaikkaa – Näille aloille paikkoja tulee eniten

Korkeakouluihin tulee vuonna 2022 kaikkiaan 2 300 uutta aloituspaikkaa. Asiasta on linjannut tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk).

Aloituspaikoista 1 469 tulee yliopistoihin ja 822 ammattikorkeakouluihin. Päätökset perustuvat tiedotteen mukaan korkeakoulujen omiin esityksiin. Aloituspaikkoja tulee eri puolille Suomea ja monille eri koulutusaloille. Erityisen paljon paikkoja tulee niille aloille, jotka nyt kärsivät työvoimapulasta.

– Koulutus on yhteiskunnallinen supervoima. On tärkeää, että kaikki alueet pidetään mukana ja laajaa korkeakoulukenttäämme vahvistetaan, Kurvinen sanoo tiedotteessa.

Aloituspaikkojen lisäämisellä OKM pyrkii vastaamaan korkean osaajatason osaajapulaan sekä toteuttamaan hallituksen tavoitetta nostaa osaamis- ja koulutustasoa Suomessa.

– Nämä päätökset antavat nuorille koulutusmahdollisuuksia kautta maan, helpottavat osaajapulaa sekä nostavat Suomen osaamistasoa.

Yliopistoissa eniten uusia lisäaloituspaikkoja kohdentuu tekniikan alle, yhteensä 370 paikkaa. Seuraavaksi eniten yliopistoissa lisätään yhteiskunnallisen alan, tietojenkäsittelyn ja tietoliikenteen sekä kasvatusalan aloituspaikkoja.

Ammattikorkeakoulujen uusista lisäaloituspaikoista yli puolet kohdistuu terveys- ja hyvinvointialoille, yhteensä 430 paikkaa. Tietojenkäsittelyn ja tietoliikenteen alalle kohdistuu yli neljännes uusista lisäaloituspaikoista, yhteensä 235 paikkaa. Tekniikan alalle suunnataan kolmanneksi eniten uusia lisäaloituspaikkoja, yhteensä 120 paikkaa.