"Voi säästää kymmeniä euroja päivässä" – Helsingin kantakaupungista on voinut tuurilla löytää ilmaisen parkkipaikan ja nyt porsaanreikä halutaan tukkia lopullisesti

Helsingin kantakaupungin alueella on satoja parkkipaikkoja, joilta ei peritä pysäköintimaksua eikä pysäköinnillä ole aikarajoitetta.

Valtuutettu Otto Meren (kok.) tekemän aloitteen mukaan nämä pitkäaikaiset maksuttomat paikat pitäisi muuttaa maksullisiksi.

 – Maksuttoman paikan saaminen voi säästää useita kymmeniä euroja päivässä, Meri toteaa aloitteessaan, jonka on allekirjoittanut 16 muuta valtuutettua.

Paikkojen muuttaminen maksulliseksi nostaisi pysäköintimaksuista saatavia tuloja, lisäisi kestävien liikennemuotojen käyttöä, laittaisi paikat kiertoon ja kohtelisi eri pysäköintialueita tasaveroisesti.

Valtaosa kantakaupungin pysäköintipaikoista on maksullisia.

Alkon eteen siirretty taksitolppa repii hermoja Helsingissä – torin parkkipaikat poistettiin: Leif ja Kai ällistyivät 80 euron sakoista

Ilmaisia 24h-pysäköintiruutuja on kantakaupungin reuna-alueilla kuten Hernesaaren kärjessä, Sörnäisten rantatien varrella, Kalasatamassa, Vallilassa ja Laaksossa.

Ne sijaitsevat maksuvyöhyke 2:n alueella, jossa pysäköintimaksu on 2 euroa tunnilta tai paikat ovat maksuttomia, mutta pysäköintiaikaa on rajoitettu.

Ydinkeskustassa kadunvarsipysäköinnin hinta on 4 euroa tunnilta. Siellä pitkäaikaisia maksuttomia paikkoja ei ole, mutta lyhytaikaiseen pysäköintiin paikka löytyy ilmaiseksi esimerkiksi Kaisaniemestä radan tuntumasta ja Kaivopuistosta.

Wolt-kuskit pähkäilevät välillä Helsingin outoja osoitteita – vaikeinta on silti parkkipaikan löytäminen: Said Hasan kertoo keinon, jolla yrittää välttyä parkkisakoilta

Kadunvarsipysäköinti on maksullista pääasiassa arkipäivisin kello 9–21 ja lauantaisin kello 9–18.

Kaupunkiympäristölautakunta toteaa vastauksena aloitteeseen, että kaupunginhallituksen vuonna 2016 hyväksymän pysäköintipolitiikan mukaisesti pysäköinnin hinnoittelussa on tarkoitus vahvistaa käyttäjä maksaa -näkökulmaa.

Helsinki haluaa suosia joukkoliikennettä, jalankulkua ja pyöräliikennettä.

Kaupungin ei pidä tarjota katutilaa lähes ilmaiseksi ajoneuvojen pitkäaikaista säilyttämistä varten.

Pitäisikö 80 euron parkkisakon olla kovempi, jos pysäköi suojatien eteen tai ratikan tukkeeksi? – Perheenisä Ville: "Voisi suhteuttaa henkilön omiin tuloihin"

Seuraavaksi asiaa menee kaupunginhallitukseen.

Kaupungin maksuttomat ja maksulliset pysäköintipaikat löytyvät kartalta osoitteesta https://kartta.hel.fi >Kadut ja puistot > pysäköinti > pysäköintipaikat

Mitä pysäköinti ytimessä maksaa?

6–7 euroa hallissa

Parkkihallit ovat yksityisten pysäköintifirmojen hallinnassa. Hinnat vaihtelevat kohteen ja ajankohdan mukaan.

EuroParkin P-Elielissä maksu on 3,10 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Minimimaksu on yksi tunti 6,20 euroa (ma–la klo 8–18).

Aimo-Parkin Stockmannin pysäköintihallissa puolen tunnin pysäköinti maksaa 3,50 euroa, tuntitaksa on siten 7 euroa (ma–su klo 7–21).

Vertailun vuoksi HSL:n AB-vyöhykkeen kertalippu on 2,80 euroa (voimassa 80 minuuttia).

Tämän verran Hämeentiellä oikeasti on pyöräilijöitä – "Lupaavalta vaikuttaa"

Pyöräilijää ei saa sanoa pyöräilijäksi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut