Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Helsingin ensimmäinen pilvenpiirtäjä jäämässä ilman rakentajaa – YIT haluaa eroon Keski-Pasilan hankkeesta

Pasilan tornialueelle sijoittuva Trigoni-hanke ei todennäköisesti toteudu suunnitelmien mukaan. YIT, Helsingin kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt ovat yhdessä päättäneet käynnistää neuvottelut Trigoni-hankkeen sopimuksen purkamisesta.

Keski-Pasilan korkein torni olisi jopa 200-metrinen ja siten Helsingin ensimmäinen oikea pilvenpiirtäjä.

YIT sopi vuonna 2019 Helsingin kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa Trigoni-hankkeen ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta ja aloitusalueen ostamisesta. Ensimmäinen vaihe on käsittänyt kaksi tornitaloa asuntoineen ja toimitiloineen. Tehdyn sopimuksen mukaan YIT:n on ollut tarkoitus vastata Pasilan tornialueen aloitusalueen suunnittelusta, kehittämisestä ja toteuttamisesta. Osapuolet ovat aktiivisesti työstäneet ratkaisua ja suunnitelmia.

Helsingin pilvenpiirtäjästä voi tulla yli 200 metrinen – arkkitehti Rainer Mahlamäki paljastaa, miksi tornien erikoinen ulkonäkö poikkeaa täydellisesti suurkaupungeista

– On harmillista, että joudumme luopumaan Trigoni-hankkeesta, siihen tekemästämme merkittävästä panostuksesta huolimatta. Tehtyjen hankelaskelmien pohjalta on käynyt selväksi, että hankkeen toteuttaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa, toteaa tiedotteessa YIT:n Kiinteistökehitys-segmentin johtaja Ilkka Tomperi.

– Olemme pyrkineet jatkokehittämään hanketta hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa, mutta alkujaan kunnianhimoisten suunnitelmien jatkokehittämisessä on ollut rajoitteensa. Pieni tontti ja kolmikulmaiset korkeat rakennukset osoittautuivat erityisen haasteelliseksi yhtälöksi. Lisäksi rakennuskustannusten voimakas nousu ja koronapandemian taloudelliset vaikutukset kiinteistömarkkinoihin, vuokralaiskysyntään ja sijoittajien näkemyksiin vaikuttivat lopulliseen päätökseemme aloittaa neuvottelut hankkeesta vetäytymiseksi.

Viihtyvyys miniasunnossa hiipuu nopeasti muuton jälkeen – Tällaisia asuntoja Hoas nyt rakentaa: toimitusjohtaja vertaa tilannetta Monopoli-peliin

.Trigoni-hankkeeseen liittyvän epävarmuuden vuoksi YIT kirjaa alas hankkeen suunnittelukuluja 15 miljoonaa euroa vuoden 2021 neljännellä neljänneksellä. Alaskirjaus ei vaikuta YIT:n 23.11.2021 päivitettyyn vuoden 2021 tulosohjeistukseen.

YIT on ollut vahvasti mukana kehittämässä ja rakentamassa uudistuvaa Helsingin Pasilaa jo lähes 15 vuoden ajan. YIT pitää aluetta keskeisenä ja haluaa olla mukana alueen kehityksessä jatkossakin.

Triplasta paljastui lisää vaarallisia seiniä – 3 jätti-ikkunaa "poksahti rikki" viime talvena, ei korjattu vieläkään

Kuva: Liikkumista Triplan ympärillä on rajoitettu, korkealta seinästä putosi vaarallinen laatta –  "Painaa jonkin verran"

Kauppakeskuksen ovista tuli painajainen –  Mervi, 66, joutui pulaan Triplassa: ”Koko kropalla saa työntää ja tapella”

Helsinkiläisen luksuskorttelin talonmiehelle sataa kehuja: "Jani on super!" – näistä ongelmista asukkaat useimmin valittavat

Oudon värinen tornitalo haukuttiin pystyyn Kalasatamassa –  Pasilan 200-metrisen pilvenpiirtäjän arkkitehti varmistaa, ettei sama toistu: "Niitä tarkastellaan riittävän kaukaa"

Helsinkiin tulossa Suomen ensimmäinen oikea pilvenpiirtäjä – jopa 51-kerrosta, katso kuvat ja video

Helsingin uusista studioasunnoista tuli trendikäs vaihtoehto vuokrakämpille: Romaniasta muuttanut Catalina, 27, asuu 1773 e/kk -asunnossa – tämä kaikki kuuluu hintaan

"Tiivistämistä ajavat pienet piirit" – arkkitehdin mielestä Helsingin kaupunkisuunnittelu on luisunut yhä enemmän rakennusyhtiöiden ja pääomasijoittajien käsiin