Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Professorin näköinen mies" söi Sikalassa, tilasi taksin, ryösti pankin ja katosi – erikoinen tapahtumasarja askarruttaa yhä

Ravintola Richard’s Pub lähellä Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien entisiä toimituksia oli tapahtumapaikka, jossa toimittajat, poliisit, palomiehet ja jopa Etelärannan pikkuherrat tapasivat käydä. Kuka syömässä, kuka tasoittavilla, kuka pitkässä putkessa.

Tapahtui siellä uutisiakin, kun dartsia heittävä poliitikko Pekka Vennamo sai neniinsä tikkaremmissä. Toimittaja-kirjailija Hannes Markkula muistaa vielä erikoisemman tapauksen.

Koston piikki on terävä -kirjassa Markkula oli käyttänyt Rikun pubin kantiksia henkilöhahmoina.

Eräs palomies oli ryypiskellyt vapaavuorollaan jo kolmatta päivää ja alkoi olla heikossa kunnossa. Todellisuus ja taru pyllähtivät sekaisin. Palomies alkoi seurata tikkaa heittänyttä herrasmiestä, hyvin pukeutunutta juristia. Silloin hänen päähänsä pälkähti, että täällähän on murhaaja. Palomies soitti poliisit paikalla ja asia selvisi – myöhemmin palomieskin.

Murhaaja oli murhaaja vain Markkulan kirjassa.

Joskus todellisuus on tarua kummallisempi. Markkula muistuttaa toisesta kantapaikastaan, Kapteeninkadun Sea Horsesta. Tarina on ajalta, jolloin pankeissa oli vielä käteistä rahaa.

Rahalaitosryöstöjä tehtiin Suomessa yli sata vuodessa eli kaksi viikossa – eivätkä ne kohdistuneet vain haja-asatusalueiden postikonttoreihin. Niitä tapahtui myös Helsingissä.

”Nurmijärven kakkuryöstäjän”, joka tarjosi kakkua henkilökunnalle, ohella huvittavimpia on ”professorin näköinen mies”.

Siisti professorin näköinen mies söi Sikalassa kateenkorvan, maksoi laskunsa, tilasi taksin, ryösti Töölössä pankin ja jatkoi matkaa kateisiin.

Juttu on yhä ratkaisematta. Kukaan ei tiedä, onko tekijä hengissä?

Rikoskin on vanhentunut, mutta tarina mausteineen ja höysteineen odottaa kirjoittajaa.

Testaa, kuinka hyvin tunnet Helsingin vanhoista valokuvista – keksitkö mihin kuvan ihmiset jonottavat?

"Rikoksesta tulee brutaalimpi, jos veri roiskuu valkoisten liinojen ääressä" - nämä helsinkiläiset ravintolat ovat tuttuja dekkareista

Kuuluisuuksia lautasilla: Kuka oli herra Janzon? Entä Chateaubriand?

Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"