Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kuva: Liikkumista Triplan ympärillä on rajoitettu, korkealta seinästä putosi vaarallinen laatta –  "Painaa jonkin verran"

Triplan toimistorakennuksesta on pudonnut viime viikolla maahan laatta, jonka vuoksi liikkumista alueella on nyt rajoitettu.

Triplan kohdalla kulkeva Veturitie sekä Firdonkadun itäpää on suljettu kaikelta liikenteeltä 27. joulukuuta saakka. Myös useita Triplan sisäänkäyntejä on suljettu tänään.

Triplan parkkihalleihin pääsee ajamaan normaalisti. Kauppakeskukseen pääsee muun muassa Pasilan aseman sisäänkäynnin kautta.

Syynä sulkemiselle on Triplan julkisivumateriaaleissa havaitut rakenneviat, rakennuttaja YIT:n tiedotteessa kerrotaan. Viat voivat aiheuttaa pintalaattojen irtoamisia ja siten tapaturmavaaran rakennuksen julkisivujen läheisyydessä. Tripla valmistui vuonna 2019.

Helsingin kaupungin kaupunkitekniikkayksikön päällikkö Olli Markkasen mukaan laatta on pudonnut torstaina 16. joulukuuta, mutta hän kuuli asiasta vasta tänään.

– Viranhaltijana määräsin kaikki vaaralliset alueet suljettaviksi. YIT rakentaa turvaverkon, jonka turvallisuuden tarkastamme 27. joulukuuta. Jos suojaus on kunnossa, tiet voidaan avata, Markkanen kertoo Helsingin Uutisille.

Markkasen mukaan laatta on pudonnut Triplan pohjoispuolelta Firdonkadun kevyen liikenteen väylälle.

– Laatta painaa jonkin verran. Se on pudonnut melko korkealta toimistorakennuksesta. Kyse ei ole matalammalla olevista metallisista laatoista.

Viestipalvelu Jodelissa Firdonkadun eristys oli huomattu jo viime torstaina, eli samana päivänä kun laatan sanotaan tippuneen. Jodelissa julkaistun kuvan perusteella alue oli rajattu tuolloin kevyellä huomionauhalla, eikä alueen sulkemisesta ollut tarkempaa ilmoitusta.

Helsingin kaupungin työntekijät sulkivat alueen tänään aidolla.

Triplasta paljastui lisää vaarallisia seiniä – 3 jätti-ikkunaa "poksahti rikki" viime talvena, ei korjattu vieläkään

Helsingin ensimmäinen pilvenpiirtäjä jäämässä ilman rakentajaa – YIT haluaa eroon Keski-Pasilan hankkeesta