Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puotilan ostarin purkaminen lykkääntyy kuukausilla – rakennuttajan olematon tiedotus ihmetyttää lähistön asukkaita: "Huhupuheet alkavat velloa"

Ostoskeskus: Puotilan ostarin purkaminen ja uusien talojen rakentaminen alkaa suunniteltua myöhemmin. Asukkaat ovat ihmeissään huonosta tiedottamisesta.

Puotilan ostoskeskuksen purkaminen ja tilalle rakennettavien asuintalojen sekä kivijalkaliikkeiden rakentaminen alkaa vasta keväällä.

Ostarirakennuksen purkamisen piti alkuperäisen aikataulun mukaan alkaa loppusyksystä (HU 13.9.).

Hankkeen viivästyminen on ihmetyttänyt lähialueen asukkaita. Ihmetystä on herättänyt erityisesti se, miksi tietoa hankkeen etenemisestä ei jaeta edes naapureille.

– Minulta kysellään lähes päivittäin, mitä tiedän ostarin purkamisesta ja rakentamisesta. Joudun jatkuvasti vastaamaan, etten tiedä asiasta mitään. Huhupuheet alkavat velloa vilkkaina, kun tietoa ei anneta, toteaa Hekan talossa Klaavuntiellä asuvaa Leena Tirronen, joka toimii myös talotoimikunnan puheenjohtajana.

Purettavalle ostarille ilmestyi vaihtuvien graffitien galleria Helsingissä – Sami, 26, kertoo saaneensa maalauksistaan palautetta: "Siistiä, että tulee väriä"

Asukkaita kiinnostaa työmaan alkaminen monestakin syystä. Yksi syy on se, että Tirrosen asuttama Hekan tontti sijaitsee ostaritontin veressä.

– Työmaa koskettaa meitä todella läheisesti, koska asumme samassa korttelissa. Työmaa tulee aivan kiinni meidän asuttamaamme kiinteistöön. Nyt ihmiset pelkäävät, että aloittaminen venyy touko–kesäkuulle. Se on sitten taas puoli vuotta lisää ilman palveluita

Tirronen sanoo olleensa loppuvuonna lopulta yhteydessä rakennuttaja Kojamon johtoon vastausten saamiseksi. Hänen saamansa sähköpostin mukaan "tavoitteena on saada hanke käyntiin keväällä 2022".

Myös Helsingin Uutiset otti yhteyttä Kojamoon. Markkinointi- ja viestintäjohtaja Irene Kantor vastaa kysymyksiin ainoastaan sähköpostilla ja kertoo vastauksessaan samat asiat. Kantor ei lähde tarkemmin selvittelemään, mistä viivästyksessä on kyse.

– Kokonaisuuden eri osien yhteensovittaminen toimijoiden kesken on ottanut hieman enemmän aikaa kuin olemme ennakoineet ja tämän vuoksi hankkeen käynnistäminen on viivästynyt, Kantor kirjoittaa.

Ostariyrittäjät saivat olla tiloissaan marraskuun loppuun eli kuukautta aiemmin sovittua myöhempään. Nyt ostari seisoo tyhjillään.

Kantor kertoo sähköpostilla, että hankkeen eli purkamisen ja uudisrakentamisen on tarkoitus lähteä liikkeelle mahdollisimman pian.

– Hanke aloitetaan purkutöillä. Aikataulu tarkentuu vielä. Kohde valmistuu arviolta kesällä 2024.

Asukkaita huolestuttavat työmaan viivästymisessä erityisesti palveluiden puute ja työmaasta aiheutuva mahdollinen tärinä.

– Olemme joutuneet elämään nyt kahden työmaan välissä. Viereen rakennetaan Puotilan ala-astetta. Rakentamisen aikana talot tärisivät ja ihmiset kokivat, että seiniin tuli halkeamia, sanoo Tirronen, joka on neuvonut asukkaita olemaan yhteydessä Hekaan, mikäli havaitsevat asunnossaan räjäytysten aiheuttamia muutoksia.

Onko tässä pian Helsingin vetovoimaisin alue asuntomarkkinoilla? – Hintaero naapureihin nyt jopa 2400 euroa/neliö

Kauppapalveluiden osalta Tirronen on huolissaan alueen iäkkäämmistä ihmisistä. Ostarin sulkeuduttua palveluita ei lähellä enää ole.

– Viivästyminen on herättänyt aika lailla keskustelua. Meillä ei ole nyt lähikauppaa. Vanhukset joutuvat kulkemaan metrolla tai vilkasliikenteisten katujen yli Prismaan ja Eastoniin.

Rakentamisen valmistuttua ainakin osa yrittäjistä pääsee palaamaan takaisin.

Lue myös: Puotilan ostarin purkaminen lähenee – palkittu olutravintola muuttaa Kontulaan, mutta lupaa palata myös syntysijoilleen: "Parin vuoden rakentamisen jälkeen"