Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myyntidata paljastaa: Nämä automerkit saavat miehet lyömään eurot tiskiin – naiset suosivat jotain aivan muuta

Automerkin valinnassa on selkeitä sukupuolten välisiä eroja. Karkeasti jaoteltuna miehet suosivat hankintojensa perusteella arvokkaita automerkkejä ja naiset vähemmän arvokkaita.

Tämä tieto nousee esille myyntitilastojaan kahden viimeisen vuoden ajalta tutkineen autoliikeketjun J. Rinta-Jouppi Oy:n tiedotteesta.

Yhtiö tiedottaa, että naisten kohdalla tuloksissa korostuivat erityisesti keskihintaiset automerkit, kun taas miesten kohdalla nousivat arvokkaammat premium-autot.

Yhtiö vertaili tilastojensa pohjalta nais- ja miesasiakkaiden osuutta kunkin automerkin hankkineiden asiakkaiden osalta.

Naisten osalta suhteellisesti ostetuin yksittäinen automerkki oli Kia (48 prosenttia merkkiä ostaneista asiakkaista naisia). Toiseksi ja kolmanneksi ostetuimmat naisten kohdalla olivat Hyundai (44 prosenttia) ja Toyota (41 prosenttia).

Naisten osuus kaikista tiettyä automerkkiä ostaneista korostui neljänneksi eniten Nissanin ja viidenneksi eniten Opelin kohdalla.

Ostetaan edullisempi vaihtoehto ja se tulee naisen nimiin.

Markku Ala-Hakuni

Miesten kohdalla vastaavat olivat Mercedes-Benz (76 prosenttia ostaneista miehiä), BMW (74 prosenttia), sekä jaetusti Mitsubishi ja Volvo (72 prosenttia).

Lisäksi yhtiö tiedottaa, että viidentenä kyseisellä ja erityisesti miesten suosimien automerkkien listalla oli Audi.

Ketjun myyntijohtaja Markku Ala-Hakunin mukaan tilastoista ei pidä vetää liian yksiselitteisiä tulkintoja sukupuolten ostokäyttäytymisestä.

– Osittain kyseessä on varsin tavanomainen tilanne, jossa puolisot tekevät ostopäätöksen yhdessä. Ykkösautoksi valikoituu keskivertoa arvokkaampi ajoneuvo, joka hankitaan usein miehen nimiin.

– Kakkosautoksi ostetaan edullisempi vaihtoehto ja se tulee naisen nimiin, Markku Ala-Hakuni jatkaa yhtiön tiedotteessa.

Edellä mainituissa tilastoissa on siis vertailtu naisten ja miesten välistä osuutta kyseistä automerkkiä J. Rinta-Joupilta ostaneista. Näistä asiakkaista noin 66 prosenttia oli miehiä ja loput 34 prosenttia naisia, yhtiö tiedottaa.