Vaikka moni suosii uutena vuotena burgereita, tacoja ja sushia, pitävät myös perinteiset nakit pintansa juhlapöydässä. Niitä syödään niin hodareissa kuin perunasalaatin kanssa.
KeittiömestariKari "Kape" Aihinen varoittaa, että nakkien valmistuksessa voi möhliä helposti, vaikka kyseessä on yksinkertainen homma.
– Yleisin virhe on se, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi. Nakit eivät mene pilalle, mutta ulkonäkö kärsii, Aihinen sanoo HK:n tiedotteessa.
Nakkien valmistus onnistuu myös uunissa, kunhan sitä ei lämmitä liian kuumaksi. Sopiva lämpötila luonnonkuorisille nakeille on noin 150 astetta. Jos nakeista haluaa rapeampia, ne voi pilkkoa parin sentin paloiksi, HK:n tiedotteessa vinkataan.