Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden luetuimpia juttuja Helsingin Uutisissa olivat hurja ale-ilmiö, koronapotilaat ja harvinainen marja – katso koko lista

Helsingin Uutisten vuoden luetuimmissa jutuissa verkossa näkyi toista vuotta peräkkäin korona, mutta runsaasti muitakin juttuja mahtui top 10 -listalle.

Koko vuoden luetuimmaksi nousi helmikuussa julkaistu juttu siitä, että korona vei tehohoitoon Husiin entistä nuorempia ja perusterveitä potilaita.

Toiseksi luetuin juttu "Harvinainen marja tuottaa Suomessa nyt huippusatoa", kertoi saskatoon-marjan viljelystä – marja tuotiin Kanadasta Suomeen 1995.

Prisman "miinuskuitti" puolestaan paljasti hurjan ale-ilmiön maaliskuisessa hittijutussa. Tuolloin Helsingin Uutiset kertoi siitä, että ilta-alen tuotteita aletaan hamstrata kärryihin jo kello 20 aikaan, vaikka isompi alennus astuu voimaan iltayhdeksältä. Menetelmällä voi säästää esimerkiksi lihan hinnasta useita euroja.

Neljänneksi eniten luettiin juttua siitä, että autoilijat eivät tunnista yleistä taajamasta kertovaa liikennemerkkiä, johon liittyy 50 km/h -nopeusrajoitus.

Top viitoseen ylsi myös juttu helsinkiläisen Aadan kauneusleikkauksista. Nuori nainen pohti jutussa avoimesti ulkonäköpaineita ja itsetuntokysymyksiä – sekä listasi mitä operaatioita keholleen vielä haluaisi tehdä.

Kuudenneksi eniten kiinnosti koronapassiaihe: Helsinkiläinen ravintola luopui joulukuussa koronapassin käytöstä vain parin päivän jälleen asiakasmäärän laskettua roimasti.

Seitsemännellä tilalla oli laaja reportaasi Asematunnelista, jossa oli haastateltu niin yrittäjiä, vartijoita kuin kaupunkilaisiakin. Yksi tunnelin tunnetuimmista liikkeistä on jo 50 vuotta samalla paikalla toiminut Shop-Tetuan, jossa käy edelleen myös vanhempia asiakkaita muistelemassa omia teiniaikojaan.

Googlen kautta tehdyistä verkkohuijauksista varoittava uutinen oli kahdeksanneksi luetuin. Rikolliset olivat saaneet ujutettua hakukoneisiin verkkopankeilta näyttäviä huijaussivustoja, jotka kalastelivat suomalaisten pankkitunnuksia, kertoi HU verkossa viime helmikuussa.

Hans Välimäen järkytys käpyläläisravintolassa kiinnosti yhdeksänneksi eniten. Huippukokki pisti ravintolalegendan ruokalistan uusiksi Kuppilat kuntoon -ohjelmassa, ja Old Sophien yrittäjä kertoi Helsingin Uutisille, mitä mieltä oli muutoksista.

Top 10:neen kiilasi vielä helmikuussa julkaistu uutinen siitä, että eläinsairaalaan Viikkiin oli tuotu ennätyksellinen määrä koronapositiiviseksi luokiteltuja hevosia. Hevosten korona on oma viruksensa, eikä se tartu ihmiseen, valaistiin asiaa Viikin yliopistollisesta hevossairaalasta.