Helsingin tartunnanjäljitys ruuhkautunut, tartunnan saaneille ei ennätetä soittaa

Helsingin tartunnanjäljityksessä on ruuhkaa. Kaikille koronatartunnan saaneille ei ehditä soittaa 10 vuorokauden mittaisen eristyksen aikana. Eristyksen tarkoituksena on estää koronaviruksen tarttuminen muihin ihmisiin. Eristyksen ajan pitää välttää lähikontakteja muihin ihmisiin ja pysytellä kotona.

Kaupunki lähettää tartunnan saaneille tekstiviestillä linkin verkkolomakkeeseen, jonka avaaminen ja täyttäminen edellyttää vahvaa sähköistä tunnistautumista. Sen avulla voi lähettää tietoja muun muassa mahdollisesti altistamistasi.

Epidemiologinen toiminta suosittelee, että koronaviruksen saanut kertoo lähikontakteilleen heidän mahdollisesta altistumisestaan, mutta siihen ei ole velvoitetta.

Eristyksen kesto on vähintään 10 päivää oireiden alkamisesta ja oireettomalla näytteenottopäivästä lukien. Ennen eristyksen päättymistä pitää olla kaksi oireetonta päivää, eli kuumeen pitää olla poissa ja muiden oireiden selvästi vähenemässä.

Jos oireet jatuvat ielä yhdeksäntenä eristyspäivänä, tulee ottaaa yhteyttä Helsingin epidemiologiseen toimintaan eristyksen jatkamiseksi, p. 09 310 51222 (arkisin klo 9–15.30 ja viikonloppuisin klo 10.15–16). Yhteydenottopyynnön voi jättää myös sähköpostitse tartuntataudit@hel.fi. Kerro sähköpostissa, että asiasi koskee eristystä. Älä kuitenkaan lähetä yksilöiviä terveystietojasi sähköpostilla.

Vakavissa oireissa, kuten jos on hengenahdistusta tai yleistilanne heikkenee, tulee soittaa koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (auki joka päivä klo 8–18). Muina aikoina soitetaan Päivystysapuun, p. 116 117. Välitöntä hoitoa vaativassa tilanteessa, esimerkiksi äkillisessä rintakivussa soita hätänumeroon 112.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut