Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan kotitestin tulos ei riitä Kelalle – Korvauksen ansionmenetyksestä voi saada vain tällä tavalla

Kela tarvitsee tartuntatautipäivärahan myöntämistä varten kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksen työstä poissaolosta, karanteenista tai eristämisestä. Tätä päivärahaa ja sairauspäivärahaa ei voi saada samaan aikaan, kertoo Kela tiedotteessaan.

Kelalta haettavaa tartuntatautipäivärahaa ei voi siis saada kotona tehdyn koronatestin positiivisen tuloksen perusteella.

Tartuntatautipäiväraha korvaa ansionmenetystä, jos kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt henkilön olemaan poissa työstään, karanteeniin tai eristykseen tartuntataudin leviämisen estämiseksi.

Sitä voi myös saada, jos tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt alle 16-vuotiaan lapsen pidettäväksi kotona ja huoltajalle syntyy tästä syystä ansionmenetystä.

Tartuntatautipäiväraha perustuu tartuntatautilakiin ja sairausvakuutuslakiin.

– Lääkärin virallinen päätös on välttämätön, jotta Kela voi maksaa päivärahan, toteaa tiedotteessa Kelan työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskuksen päällikkö Mikko Toivanen.

Tartuntatautipäivärahaa pitää hakea kahden kuukauden kuluessa siitä päivästä, josta alkaen etuutta halutaan saada.

Kun tartuntatautipäivärahan perusteena oleva eristys tai karanteeni päättyy, mutta henkilö on sairauden vuoksi työkyvytön, hän voi hakea sairauspäivärahaa. Sitä varten tarvitaan lääkärintodistus henkilön työkyvyttömyydestä.