Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kuva: Triplan seinistä irrotetaan kymmeniä laattoja, joiden pelätään putoavan alas – "Ongelma on laajempi, koskee koko korttelia"

Triplan julkisivumateriaalien ongelmat ovat luultua laajempia. Toimistorakennuksesta pudonnut seinälaatta aiheutti potentiaalisen vaaratilanteen 16. joulukuuta Firdonkadulla.

Tämän vuoksi Triplan seinistä on irrotettu tänään kymmeniä keraamisia laattoja.

– Eilisissä tarkastuksissa havaittiin, että ongelma on laajempi ja keskittyy ikkunaboksien välissä oleviin laatoituksiin. Nyt näiltä kohdilta laatoitukset puretaan pois. Varsinainen korjaussuunnittelu aloitetaan ensi viikolla, YIT:n tuotantojohtaja Pekka Luukkonen kertoi Helsingin Uutisille keskiviikkona.

Luukkonen sanoo että laattoja poistetaan koko Triplan korttelin alueelta, myös hotellin puolelta. Alemman tason metallisissa laatoissa ei ole havaittu ongelmia.

Luukkonen on arvioinut, että laatan irtoamisen syy voi olla esimerkiksi lämpöliike, joka on saanut rakenteet kutistumaan.

Helsingin kaupunki sulki Triplan alittavan Veturitien ja Firdonkadun itäpään 22. joulukuuta.

YIT rakensi Veturitien päälle suojaverkon, mutta se ei ollut kaupungin mielestä riittävän iso, joten sulkua jatkettiin toistaiseksi.

Luukkosen mukaan edessä on laaja korjaus.

– Veturitielle tehdään erillinen suojarakenne ja sitä kautta saadaan tie uudelleen avattua liikenteelle ensi viikon aikana.

Triplan pysäköintihalliin pääsee ajamaan normaalisti. Triplassa on suljettu lukuisia sisäänkäyntejä. Käytössä ovat muun muassa Pasilan aseman ja Firdonkadun sisäänkäynti. Kulku hotelliin tapahtuu sisäkautta.

Triplan seinään viritettiin putoavilta laatoilta suojaava verkko, kaupungilta tyly tuomio: "Ei ole riittävä turvallisuuden kannalta"

Helsinkiläisen luksuskorttelin talonmiehelle sataa kehuja: "Jani on super!" – näistä ongelmista asukkaat useimmin valittavat

Triplan hotellin ikkunoihin syttyi 2 jättimäistä kuviota – tätä se merkitsee

Triplasta paljastui lisää vaarallisia seiniä – 3 jätti-ikkunaa "poksahti rikki" viime talvena, ei korjattu vieläkään

Kuva: Liikkumista Triplan ympärillä on rajoitettu, korkealta seinästä putosi vaarallinen laatta –  "Painaa jonkin verran"

Helsingin ensimmäinen pilvenpiirtäjä jäämässä ilman rakentajaa – YIT haluaa eroon Keski-Pasilan hankkeesta

Kauppakeskuksen ovista tuli painajainen –  Mervi, 66, joutui pulaan Triplassa: ”Koko kropalla saa työntää ja tapella”