Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaviruspotilaiden määrä saatava laskuun, sanoo STM:n johtava asiantuntija

Koronapotilaiden vaatima sairaalahoidon ja tehohoidon kuormitus on pysynyt tasaisena joulunpyhien yli. Sairaalahoidon tarve on viime viikkoina jakautunut aiempaa tasaisemmin koko maan alueelle, kertoo sosiaali- ja terveysministeriön johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki ministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaisuudessa.

Viime viikon lopussa erikoissairaanhoidossa oli yhteensä 214 potilasta, joista 159 oli hoidossa vuodeosastoilla ja 55 teho-osastoilla.

– Tilanne oli henkilöstön osalta kriittinen ennen joulua. Nyt pelättyä tehohoitopotilaiden määrän kasvua ei ole ollut. Onko nyt tyyntä myrskyn edellä erikoissairaanhoidon tarpeen osalta, Voipio-Pulkki miettii.

Hän painottaa, että koronaviruspotilaiden määrä on saatava laskuun, jotta muiden potilaiden hoito ei kärsi.

– Tärkeintä on rokottaminen. Jokainen rokotuspistos on tärkeä, rokotus antaa suojaa vakavaa tautia vastaan. Jos rokotussuojaa ei vahvisteta tautia vain siirretään eteenpäin.

Hän neuvoo välttämään tungosta, käyttämään maskia ja pysymään kotona, jos on oireita.

– Noudata alueesi testausohjeita, Voipio-Pulkki vielä lisää.

Koronaan liittyviä kuolemia oli 28. joulukuuta mennessä ilmoitettu Tartuntatautirekisteriin yhteensä 1 526. Kahden viikon aikana uusia kuolemia on raportoitu yhteensä 82. Näistä 67 oli kuollessaan yli 70-vuotiaita.