Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Miestä epäillään kahden naisen pahoinpitelystä bileristeilyllä Helsingissä

Miehen epäillään pahoinpidelleen kahta naista viime heinäkuussa Sunlines-yrityksen bileristeilyllä Helsingin edustalla. Syyttäjä nosti syytteen pahoinpitelyistä 17. joulukuuta.

Yksi uhreista kertoi Helsingin Uutisille heinäkuussa, että risteilyllä ollut mies hyökkäsi jopa kymmenen naisen kimppuun ja löi ainakin kahta nyrkillä kasvoihin.

– Olimme juhlimassa ystävän 30-vuotissyntymäpäiviä. Luoksemme tuli isokokoinen mies, joka sanoi jättävänsä tuopin pöytäämme wc:ssä käynnin ajaksi. Tällä välin tuoppi kaatui, ja palattuaan hän kiskaisi synttärisankarin juoman itselleen. Siitä alkoi kahakointi. Mies herpaantui ja löi nyrkillä ystävääni naamaan. Yritin poistua tilanteesta, ja sain iskun kasvoihini, 28-vuotias nainen kuvaili tapahtumia.

Helsingin poliisi on kuullut todistajia ja saanut tiedot uhrien vammoista.

Poliisi kertoi aiemmin syksyllä, ettei tapaukseen liity henkeen tai terveyteen liittyviä vakavia vahinkoja.

Sunlines-yhtiön mukaan mies kiisti pahoinpitelyn, mutta hänet jätettiin risteilyltä pois Hietalahden sataman kohdalla. Laivayhtiön mukaan henkilökunnasta kukaan ei nähnyt tilannetta.

Välikohtaus tapahtui laivan alakannella, jossa ei ole kameravalvontaa. Risteilyllä oli 143 matkustajaa ja kahdeksan henkilökunnan jäsentä. Risteily järjestettiin lauantai-iltana 10. heinäkuuta.

Syyttäjän mukaan tapauksessa on todennäköiset syyt epäillä rikosta. Käräjäoikeus ei ole vielä päättänyt käsittelypäivää.