Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lännen Media: Husin johtajan mukaan kotitestit eivät riitä – "Voi siis olla, että omikron kulkee väestön läpi"

Koronaviruksen omikron-muunnoksen pysäyttäminen ei onnistu pelkästään sillä, että koronakotitestien määrät lisääntyisivät.

Näin arvioi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, Husin, diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen Lännen Median (LM:n) uutisessa.

– Poliitikot haluavat näyttää, että nyt tehdään jotain. Realismia on, että koronavirus ei pysähdy tikkuun. Tarvitaan rajoitustoimia ja rokotuskattavuuden kasvua. Niitä on vaikeampi toteuttaa, Lehtonen sanoo LM:lle.

Lisäksi haasteena on, että omikronmuunnos tarttuu niin nopeasti ja rajoitustoimet eivät todennäköisesti riitä ilman koulujen sulkemista, Lehtonen arvioi LM:lle.

– Voi siis olla, että omikron kulkee väestön läpi nykyrajoituksista huolimatta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen arvioi viimeisimmässä THL:n ja sosiaali- ja terveysminiteriön koronan tilannekatsauksessa, että omikron tarttuu herkästi ja leviää helposti.

Virus ei pysähdy tikkuun.

Lasse Lehtonen

Tässä mediassa julkaistussa uutisessa Salminen antoi myös rohkaisevan viestin omikronin suhteen.

– Englannissa ja Skotlannissa on tehty tutkimuksia millaisen taudin omikron aiheuttaa. Tulosten mukaan se johtaa harvemmin sairaalahoidon tarpeeseen, Salminen kertoo alustavista tutkimustuloksista.