HS: Oikeusistuin ei keskeyttänyt Uudenmaan koronasulkua – Avin päätöksistä tullut 15 valitusta

Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) koronarajoituspäätökset pysyvät toistaiseksi voimassa, sillä Hämeenlinnan hallinto-oikeus ei tällä hetkellä keskeytä päätösten toimeenpanoa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat, joka on haastatellut hallinto-oikeustuomari Ari Koskista.

Avi päätti juuri ennen joulua sulkea Uudellamaalla kokonaan monia asiakas- ja yleisötiloja, joihin lukeutuvat muun muassa urheiluharrastuksiin käytettävät sisätilat. Joulun jälkeen avi teki vastaavan päätöksen Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueille. Avi on päättänyt myös muista koronarajoituksista alueellaan.

Etelä-Suomen avin päätöksistä on HS:n jutun mukaan tullut joulun ja välipäivien aikana noin 15 valitusta. Valitukset lähtevät seuraavaksi aluehallintoviraston lausuttavaksi.

Hallinto-oikeus ei ole vielä ratkaissut valituksia, mutta se päätti olla käyttämättä mahdollisuuttaan estää viranomaisen päätöksen täytäntöönpano nopeallakin aikataululla. Pohjois-Suomessa kuntosalit saivat viime viikolla avata ovensa uudelleen, kun Pohjois-Suomen hallinto-oikeus päässä keskeyttää avin päätöksen toimeenpanon.

Muokattu 3.1.2022 kello 14.41: Lisätty tieto Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueiden sulkupäätöksestä sekä muista rajoituksista alueella.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut