Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raitiolinja 13:n rakennustyöt vaikuttavat liikenteeseen Hermannissa

Raitiolinja 13:n rakennustyöt Hermannin rantatiellä alkavat 10. tammikuuta ja tien pohjoissuuntainen moottoriajoneuvoliikenne siirtyy Kyläsaarenkadulle Vanhan talvitien ja Haukilahdenkadun välillä.

Samalla Kyläsaarenkadun liikenne muuttuu yksisuuntaiseksi. Hermannin rantatien pohjoissuunnan bussipysäkit siirtyvät Kyläsaarenkadulle. Jalankulun ja pyöräilyn reitit säilyvät pääosin ennallaan.

Työt alkavat Haukilahdenkadun liittymäalueelta, josta ne etenevät pohjoissuunnassa kohti Hämeentien siltaa ja eteläsuunnassa Saarenkatua kohti. Alkuvuoden aikana rakennetaan työmaatukikohdat Kyläsaarenkatu 5B:n kohdalle ja Nylanderinpuistoon. Työt sisältävät maankaivua, pontitusta, paalutusta, vesihuoltotöitä, johtosiirtoja, pilaantuneen maan kunnostusta ja Kumpulanpuron putkitusta. Pontituksesta ja paalutuksesta aiheutuu melua ja tärinää. Säännöllinen työaika on arkisin klo 7–18. Rakennustyöt ajoittuvat vuosille 2022 ja 2023. Hermannin rantatien valmistelevat työt alkoivat marraskuussa 2021.