Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puistolassa asuva perhe sai lapselle päiväkotipaikan Vallilasta – päivähoidossa aloittaa pian 1300 uutta lasta, yhdessä suurpiirissä eniten haasteita

Lapsiperheet: Puistolassa asuva lapsi sai päiväkotipaikan Vallilasta.

Noin 1 300 lapselle on haettu päivähoitopaikkaa tammikuun alusta alkaen. Kaikille hakijoille on osoitettu hoitopaikka. Päätöksiä on tehty marras-joulukuun aikana.

– Kokonaisuutena tilanne on hyvä, kommentoi varhaiskasvatusjohtaja Ulla Lehtonen.

Yhtä suurpiiriä lukuun ottamatta päivähoitopaikat on voitu osoittaa omalta alueelta. Helsingin suomenkielinen varhaiskasvatus on jaettu seitsemään suurpiiriin.

Haasteita on ollut koillisen suurpiirin alueella, jossa vajaalle 20 lapselle hoitopaikka on jouduttu osoittamaan oman suurpiirin ulkopuolelta.

Puistolan asukkaiden Facebook-ryhmässä kerrottiin päätöksistä, joissa hoitopaikaksi on osoitettu Vallilassa ja Pasilassa sijaitseva päiväkoti.

Lehtonen vahvistaa, että osalle Koillis-Helsingin lapsista hoitopaikka on löytynyt keskisen suurpiirin alueelta.

Lehtonen sanoo, että palveluverkkoa ja tulevia tarpeita tarkastellaan säännöllisesti muun muassa seuraamalla eri alueiden väestöennusteita. Myös asuntorakentaminen vaikuttaa palveluverkon suunnitteluun.

Vuoden 2021 alussa lisää paikkoja saatiin Pihlajamäen ja Pihlajiston alueelle päiväkoti Louhikon peruskorjauksen valmistuttua. Vuoden 2022 alusta saadaan noin 30 lisäpaikkaa Salpausseläntien paviljonkiin. Lisäpaikkoja saadaan myös peruskorjattaviin päiväkoteihin, kuten päiväkoti Longinojan, leikkipuisto Filppuksen ja päiväkoti Nuotin yhteyteen. Peruskorjauksien on määrä valmistua vuosina 2023-24.

Koillis-Helsingin hoitotarpeeseen on voinut vaikuttaa myös se, että alueelta lopetti neljä pientä yksityistä päiväkotia viime vuonna.

– Osa on varmasti hakenut paikkaa kaupungin päiväkodeista, osa muista yksityisistä päiväkodeista, Lehtonen toteaa.

Vuodenvaihde on perinteisesti ollut alkusyksyä haastavampi hetki saada perheen ykköstoivetta vastaava päivähoitopaikkaa. Alkusyksystä paikkoja on paremmin tarjolla, kun yksi ikäluokka siirtyy kouluun.

Kaikkiaan varhaiskasvatuksen piirissä on yli 39 000 lasta.