Puotilan ostarin tilalle tulee 113 vuokra-asuntoa – liiketiloihin kauppoja ja ravintoloita

Purettavan Puotilan ostoskeskuksen paikalle suunnitellaan rakennettavaksi kaikkiaan 113 uutta Lumo-asuntoa. Kohteen asunnot ovat yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen ja keittiön asuntoja.

Lumo Kodit Oy on sopinut asuntojen rakentamisesta Jalon Oy:n kanssa. Vanhan ostoskeskuksen purussa pyritään kierrättämään vähintään 70 prosenttia kiinteistön jätemassasta ja keräämään hyötykäyttöön irtainta ainesta. Uusien asuntojen lisäksi Klaavuntie 11:een rakentuu runsaasti liiketiloja, joihin tulee kauppoja, ravintoloita ja muita palveluja.

Lumo Kotien kohde sisältää kolme porrashuonetta ja siitä tulee ylimmillään 8-kerroksinen. Katutasoon rakentuu 1 500 kerrosneliötä vuokrattavaa liiketilaa, joihin tulee kauppoja, ravintoloita ja muita palveluja. Liiketilojen vuokrasopimusneuvottelut ovat käynnissä.

Talon ylimmässä kerroksessa sijaitsee talon saunaosasto, yhteistila ja kattoterassi. Asukkaille on tarjolla myös muun muassa talon kuntosali.

Kohteen on määrä valmistua kesällä 2024.

Helsingin Uutiset kertoi joulukuun lopussasiitä, että ostarin purkaminen ja uusien asuntojen rakentaminen aloitetaan suunniteltua myöhemmin.

Alunperin ostarin purkamisen oli määrä alkaa jo loppusyksystä, mutta nyt aikataulu on tarkentunut vuoden 2022 keväälle.

Tuolloin asukkaat ihmettelivät huonoa tiedottamista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut