Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koirabuumi jatkui toisena koronavuonna, rekisteröintejä lähes 52 800 – Katso miten ylivoimainen suosituin rotu on

Koiria hankittiin viime vuonnakin edellistä vuotta enemmän. Kennelliittoon rekisteröitiin toisena koronavuonna koiria lähes kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Koirarotujen suosiossa ei ollut vuonna 2021 suuria muutoksia, kertoo Suomen Kennelliitto.

Koiranpentuja rekisteröitiin viime vuonna yhteensä 52 771. Koirabuumi jatkui vahvana, koska edellisenä vuonna rekisteröintejä oli yhteensä 48 895. Rekisteröintejä tehtiin 7,9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Vuoteen 2019 kasvua oli viime vuoteen verrattuna lähes 17 prosenttia.

Ennätys ei kuitenkaan syntynyt vuonna 2021, koska vuonna 2008 rekisteröitiin 52 921 koiraa.

– Koronavuosina koiran merkitys ihmisen parhaana ystävänä on korostunut. Olosuhteiden muututtua moni uusi koiranomistaja on toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa koiran hankinnasta, sanoo tiedotteessa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Suosituimpana koirarotuna pysyi labradorinnoutaja. Suomenlapinkoira kiilasi nyt toiseksi suosituimmaksi roduksi, kun se oli vuosi aiemmin kolmantena. Jämtlanninpystykorva puolestaan tippui kakkossijalta kolmanneksi.

Labradorinnoutajia rekisteröitiin 2 480, suomenlapinkoiria 1 533 ja jämtlanninpystykorvia 1 470.

Viime vuonna Kennelliittoon rekisteröitiin koiria 304 koirarodusta tai rotumuunnoksesta. Useissa roduissa rekisteröintejä on tiedotteen mukaan hyvin vähän, vain muutamia koiria. Vain kahdeksan suosituimman rodun edustajia rekisteröitiin yli tuhat.

Suomen 10 suosituinta koirarotua

Uusina rotuina sadan suosituimman listalle nousivat tiedotteen mukaan irlanninsusikoira, saksanpystykorva keeshond, pieniamerikanpaimenkoira, rhodesiankoira, venäjänbolonka, snautseri, cane corso, lancashirenkarjakoira ja sileäkarvainen kettuterrieri.

Vastaavasti sadan listalta putosivat belgianpaimenkoira groenendael, amerinkancockerspanieli, saksanmetsästysterrieri, chow chow, englanninbulldoggi, newfoundlandinkoira, landseer, japaninpystykorva ja amerikanakita.

Viime vuoden rekisteröintitilastot voivat elää vielä jonkin verran kuluvan vuoden aikana muun muassa tuontikoirien kirjausten ja rekisterisiirtojen vuoksi.