Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espooseen valmistui 33 miljoonaa euroa maksanut uimahalli

Espoon Matinkylän uimahalli on valmistunut. Uimahallista löytyvät kahdeksanratainen 50 metriä pitkä uima-allas, monitoimi-kuntoutusallas poreiluistuimin, kylmävesiallas sekä lapsille suunnatut kahluuallas ja opetusallas.

Uimareille halli avataan kevään 2022 aikana.

Ennen hallin avaamista uudisrakennuksen järjestelmät testataan ja halli kalustetaan.

Espoon liikuntajohtaja Martti Merra sanoo tiedotteessa, että uimahallin viimeistelytöiden pitäisi olla tehtynä maaliskuun aikana.

Espoon uusin uimahalli hyödyntää lämmityksessä uusiutuvia energiamuotoja. Hallin allasvedet lämpiävät pääosin maalämmöllä ja sen katolle on asennettu aurinkosähköpaneelit, jotka tuottavat osan hallin tarvitsemasta sähköenergiasta. Katolla on viherkatto.

Kohteen uusiutuvilla energiaratkaisuilla edistetään kaupungin hiilineutraaliustavoitetta.

Uimahallin käyttäjät voivat jatkossa tarkkailla tuotetun sähköenergian määrää aulatilaan asennetun näytön kautta.

Hallissa on panostettu esteettömyyteen uima-altaiden sijoittelussa ja katusuunnittelussa. Liikuntarajoitteisille on rakennettu uimahalliin omat saunatilat.

 Uimahallin rakentamiskustannukset olivat 33 miljoonaa euroa ja sen kokonaispinta-ala on 4810 hyötyneliömetriä. Urakka toteutettiin jaettuna urakkana ja kohteen päätoteuttajana toimi Lujatalo Oy.

Matinkylän uimahalli sijaitsee kauppakeskus Ison Omenan läheisyydessä osoitteessa Tynnyritie 6.