Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokuvateatterien yksityisnäytökset ponkaisivat suosioon – "Usein paikalla on pieni kaveriporukka tai kaksi perhettä lasten kanssa"

Koronarajoitukset ovat sulkeneet elokuvateatterit 17. tammikuuta asti. Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti keskiviikkona, että rajoituksia tullaan jatkamaan uusilla päätöksillä siitä vielä kaksi viikkoa.

Finnkino on ryhtynyt tarjoamaan elokuvateattereissaan yksityisnäytöksiä.

– Yksityisnäytöksiä voi toistaiseksi varata maksimissaan 10 henkilön porukalle verkkokaupastamme, jossa on myös näkyvillä valittavat elokuvat, kertoo Fiinnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila.

– Omien näytösten suosio on yllättänyt meidät positiivisesti. Ihmisillä on selvästi edelleen halu nähdä elokuvia isolta kankaalta, hän jatkaa.

Wolf-Mannilan mukaan Finnkino järjesti viime viikonloppuna yli 60 yksityisnäytöstä.

– Lähes kaikissa saleissamme on yli 100 paikkaa, joissain yli 600. Tilaisuuksia on varattu lähipiirille, ja hyvin erilaiset elokuvat ovat olleet suosittuja. Aika usein paikalla on pieni kaveriporukka tai esimerkiksi kaksi perhettä lasten kanssa.

Finnkinon yksityisnäytös maksaa 230 euroa.

Koronarajoitukset ovat siirtäneet joitakin ensi-iltoja myöhempään ajankohtaan ja mikäli rajoitukset jatkuvat, niitä saattaa siirtyä lisää.

– Elokuvan levittäjä määrittelee elokuvan ensi-illan ajankohdan. Onneksi osasta elokuvia on mahdollista saada ennakkonäytöksiä auki oleviin elokuvateattereihin ja yksityisnäytöksiin, Wolf-Mannila sanoo.

Tilanne ei toistaiseksi ole aiheuttanut esimerkiksi lomautuksia henkilöstölle.

– Seuraamme tilannetta, mutta mikäli kiinniolo jatkuu pitkään joudumme miettimään erilaisia sopeutustoimia kustannusten säästämiseksi.

– Toivotaan, että koronatilanne helpottaa pian ja alhaisen riskin tapahtumat kuten elokuvateatterit päästään avaamaan mahdollisimman pian, Wolf-Mannila kuittaa.

Redissä toimiva Cinamon-teatteri on kiinni. Triplassa toimiva Bio Rex mainostaa yksityisnäytöksiä tammikuun loppuun saakka maanantaista torstaihin 120 euron hintaan 10 henkilölle.