Kuva: HSL korjasi yhdyssanan 11 pysäkin nimestä – kummalla tavalla itse kirjoittaisit?

HSL otti alkuvuodesta käyttöön uusia pysäkkinimiä eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Syynä on ollut esimerkiksi pysäkin muuttunut sijainti tai se, että vanha nimi ei kuvaa sijaintia enää tarpeeksi hyvin. Muutamien bussi- ja raitiovaunupysäkkien nimiin on tehty kieliasuun liittyviä korjauksia.

Huomiota ovat herättäneet esimerkiksi Töölöntullin pysäkkien nimet Meilahdessa, joka kirjoitetaan jatkossa yhteen.

– Töölöntullista on käytössä eri kirjoitusasuja eli yhdessä ja erikseen. Helsingin kaupunki käyttää kuitenkin nykyisin muotoa Töölöntulli, joten halusimme muuttaa myös pysäkkien nimet vastaamaan virallista tietoa, kertoo HSL:n informaatiosuunnittelija Joona Packalén Helsingin Uutisille.

– Palautteet pysäkkien nimistä ovat satunnaisia ja kohdistuvat pääasiassa yksittäisiin pysäkkeihin.

Töölöntulli-pysäkkejä on yhteensä 11.

Pysäkkien nimiä on muutettu myös Pohjois-Pasilan uudella Postipuiston asuinalueella. Pysäkkien nimet Autokuljetuskeskus 1 ja 2 eivät enää kuvaa aluetta, joten nykyään pysäkit ovat nimeltään Postipuisto ja Postiljooninkatu. Alueella toiminut maaliikennekeskus tyhjentyi vuonna 2015 , jolloin logistiikkatoimintoja siirrettiin Vantaalle.

Muutoksia tapahtui myös Vuosaaressa lähibussien pysähtymispaikoilla. Täkykujan pysähtymispaikat ovat jatkossa nimeltään Rysäkuja. Täkykuja ei ole enää nimenä käytössä, joten pysähtymispaikkojen nimikin vaihtuu. Myös Vuosaaren vanhaan ostoskeskukseen viittaava lähibussin pysähtymispaikka Etel. ostoskeskus sai uuden nimen ja on jatkossa Rajapaadenraitti.

Metsäläntien-nimisten pysäkkien määrä Pohjois-Haagassa on vähentynyt. Metsäläntiellä sijaitsevat pysäkit ovat jatkossa Nuijamiestenramppi ja Nuijamiestentiellä sijaitsevat pysäkit Huovipuisto. HSL perustelee päätöstä sillä, että näin pysäkit erottuvat paremmin toisistaan ja paikantuvat nimen perusteella paremmin. Hämeenlinnanväylän pysäkit säilyvät edelleen Metsäläntie nimellä.

Pysäkkien nimet vaihtuvat paikan päällä pysäkeillä kevään 2022 aikana. Reittioppaassa ja kuulutuksissa muutokset tapahtuvat 10. tammikuuta mennessä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut