Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt tuli virallinen päätös – Näin käy rajoituksille Hus-alueella

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on nyt tehnyt päätöksen, jonka mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella voimassa olevaa liikunta- ja virkistystilojen kiinnipitoa jatketaan kaksi viikkoa. Myös kokoontumisrajoitusta, jonka mukaan sisätilaisuudet on kielletty, jatketaan kaksi viikkoa, kertoo avi tiedotteessaan.

Siinä todetaan, että sairaanhoitopiirin tilannekuvaan perustuvan arvion mukaan epidemiatilanne on niin vakava, että rajoituksia ei voida lieventää.

Liikunta- ja virkistystilojen sulku jatkuu tällä päätöksellä 24 .tammikuuta asti. Suljetuksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Ikärajaa on nostettu niin, että uuden päätöksen mukaan kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa.

Kokoontumisrajoitukset sisätiloissa ovat voimassa 31. tammikuuta saakka. Ulkotiloissa kokoontumisten henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta silloin täytyy huomioida osallistujien terveysturvallisuus.

Sairaanhoitopiirin ja kuntien arvioiden mukaan sulkupäätöksen ulkopuolelle voitaisiin rajata erityisuimakortin haltijoiden harjoittelu uimahalleissa. Avi toteaa, ettei se tässä vaiheessa pystynyt tekemään tällaista rajausta.

Avi kertoi keskiviikkona, että se tullee jatkamaan rajoituksia entisellä tavalla perjantaina tehtävällä päätöksellään.

Kanta-Hämeen voimassa olevia liikunta- ja virkistystilojen sulkupäätöksiä ja Kymenlaakson kokoontumisrajoituksia ollaan jatkamassa todennäköisesti pitkälti nykymuotoisina.

Avi kirjoittaa, että päätösten sisältö tarkentuu, kun se on saanut sairaanhoitopiirien lausunnot ja arvioinut niiden vaikutukset päätöksiin. Todennäköisesti päätökset tehtäisiin ensi viikon alussa.