Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulut jatkuvat tänään lähiopetuksessa, harrastukset vaakalaudalla

Koululaiset palaavat tänään joululomalta lähiopetukseen. Hallitus ei antanut laajaa suositusta etäopetukseen siirtymisestä.

Varhemmin viime viikolla sosiaali- ja terveysministeriö oli esittänyt etäopetukseen siirtymistä perusopetuksen 4.–9-luokille ja toiselle asteelle. Tämän jälkeen koronaministerityöryhmä käsitteli asiaa ennen kuin hallitus teki päätöksensä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanta oli, ettei etäopetukseen siirrytä.

Tautitilanteen niin vaatiessa voidaan kuitenkin paikallisesti siirtyä etäkouluun tai etä- ja lähikoulun yhdistelmään. Siitä päättävät paikalliset viranomaiset.

Uusi suositus koulujen karanteenilinjaukseen on, että jos luokassa on yksikin koronan tartuntatapaus, koko luokka asetetaan karanteeniin.

Kun koulut nyt jatkuvat lähiopetuksessa, koulujen terveysturvallisuustoimia tehostetaan muun muassa maskien käyttöä lisäämällä. Lisäksi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun mukaan koululaisille tarjotaan kaksi kotitestiä viikossa.

Aiemmasta poiketen hallitus on nyt esittänyt, että myös lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa tulee keskeyttää. Asiasta päättävät aluehallintovirastot (avi).

Avien päätöksillä on suljettu muun muassa liikuntatiloja. Kuitenkin tiloja on saanut käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja tätä nuorempien harrastustoimintaan.